Demi Mooren K-18-kauhuelokuva esitettiin Suomen kankailla pahasti sensuroituna – katso leikkaamaton versio nyt ilmaiseksi

Luvassa hyvää roskaa!

2.3.2024 20:47

Satoja elokuvia tuottaneen Charles Bandin ohjaama Parasiitti – tehty tappamaan (Parasite, 1982, IMDb 4,0) on vuoteen 1992 sijoittuva dystopia. Hurmeisilla efekteillä herkutteleva kauhuhalpis kertoo tohtori Paul Deanista, joka on saanut tartunnan itse kehittämästään tappavasta parasiitista. Hän matkaa syrjäiseen pikkukaupunkiin etsimään parannusta, mutta parasiitti pääsee valloilleen aiheuttaen vinon pinon verisiä ruumiita.

Kolmiulotteisena kuvattu Parasiitti – tehty tappamaan saapui Suomen valkokankaille 28.10.1983 yli kaksi minuuttia sensuroituna versiona. Leikkauksista huolimatta ikärajaksi lätkäistiin K-18. 11 047 katsojaa saaneen teatterikierroksen jälkeen leffa katosi täkäläisiltä markkinoilta kokonaan vuosituhannen vaihteen tuntumassa esitettyä Espoo Ciné -3D-erikoisnäytöstä lukuun ottamatta. Elokuvaa ei julkaistu edes vuokratallenteena 1980-luvun videokasettibuumin ollessa hurjimmillaan.

Robert Glaudini, ensimmäistä päärooliaan vetävä Demi Moore ja Luca Bercovici näyttelevät pääosia tämän b-kauhuelokuvien ystäviä viehättävässä pikkuleffassa. Kaikki ronskit ainekset verihöttöineen ja käsinukkeörkkeineen on isketty näppärästi kasaan ilman syvällisempiä ajatuksia – ja ihka aitoon kasarityyliin! Parhaimmillaan tämä on kolmiulotteisena, mutta restauroitu 2D-versio on yhtä lailla mainiota katsottavaa.

Striimipalvelu Plex tarjoaa tämän harvinaisuuden maksutta. Tekstityksiä ei ole, mutta hyvälaatuinen ääniraita pitää huolen harvasta dialogista. Suositellaan nautittavaksi lempijuoman ja/tai yhtä lailla roskaleffoista diggailevan kaveriporukan kesken.

Leffan pariin pääsee täällä. Itse palvelusta voi lukea lisää täältä.

Lisää luettavaa