Denis Villeneuve haluaisi palata Blade Runnerin maailmaan

Lisää Blade Runneria? Kyllä kiitos.

Blade Runner 2049:n tehnyt Denis Villeneuve myöntää heräävänsä välillä keskellä yötä nähtyään unta uudesta Blade Runner -tarinasta.

Blade Runner 2049 ei menestynyt lippukassailla. Massiivinen, hitaasti etenevä, filosofinen ja unenomainen teos oli vaikea pala suurelle yleisölle. Studiopamput eivät varmasti olleet tyytyväisiä, vaikka suurin osa kriitikoista siitä pitikin.

Villeneuve antoi hiljattain haastattelun Empire-lehdelle, jossa hän paljastaa, ettei ole välttämättä valmis Blade Runner -universumin kanssa. Hän haluaisi palata tulevaisuuden dystopian pariin.

– Blade Runnerin maailma on todella inspiroiva paikka. Ongelma on sana ”jatko-osa”. Tarvitsemme enemmän alkuperäistarinoita. Mutta jos minulta kysytään, että haluaisinko palata siihen universumiin, niin vastaus on kyllä. Sen pitäisi kuitenkin olla oma projektinsa. Teos, joka ei liittyisi kummankaan elokuvaan. Noir-henkinen yksityisetsivätarina tulevaisuudessa. Herään välillä keskellä yötä nähtyäni siitä unta.

Villeneuvelta nähdään seuraavaksi jättimäinen scifi-eepos, joka perustuu Frank Herbertin klassisiin Dyyni-kirjoihin. Siinä nähdään muun muassa Timothée Chalamet, Jason Momoa, Oscar Isaac, Josh Brolin, Zendaya ja Rebecca Ferguson. Ensi-ilta on joulukuussa.

Mikäli ensimmäinen Dyyni on hitti, kuvataan sille nopeasti jatkoa, joten uuden Blade Runner -elokuvan teossa kestää vielä hyvän aikaa.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut