DiCapriosta Amerikan ensimmäinen sarjamurhaaja

2.11.2010 14:52

Leonardo DiCaprio tulee näyttelemään sarjamurhaaja H. H. Holmesia. DiCaprio on ollut kiinnostunut Erik Larsonin tositapahtumiin pohjautuvan kirjan The Devil in the White City: Murder, Magic and Madness at the Fair That Changed America filmatisoinnista pitkään. Oikeudet kirjan filmatisointiin vapautuivat ja DiCaprio yhdessä tuottajakumppaninsa Jennifer Killoranin kanssa nappasi oikeudet haltuunsa.

Kirja kertoo tosielämän sarjamurhaajasta, lääkäri H. H. Holmesista, joka murhasi Chicagossa 27-200 ihmistä vuoden 1893 tienoilla. DiCaprio on ollut Holmesin roolin perässä useita vuosia ja lopputulos tulee todennäköisesti olemaan tähden synkin rooli tähän mennessä.

Tom Cruise hankki oikeudet Larsonin kirjaan vuonna 2002 ja työsti elokuvaa Kathryn Bigelown kanssa, mutta elokuvaa ei koskaan syntynyt. Samoihin aikoihin DiCaprio käynnisti kilpailevan projektin ja yritti yleisten tietojen avulla tehdä Holmesista kertovan elokuvan ennen Cruisea. Nyt DiCaprio ja Killoran ovat yhdistäneet voimansa tuottajien Michael Shambergin ja Stacey Sherin kanssa ja etsivät käsikirjoittajaa elokuvalle ennen kuin esittelevät projektin elokuvastudioille.

Lähteet: Empire, The Wrap
Kuva elokuvasta Inception

Lisää luettavaa