Disney ja Fox keskustelevat jälleen kaupoista – massiiviset seuraukset supersankarielokuville

Mahdollisesti suuria muutoksia luvassa.

3.12.2017 21:32

Disney ja Fox ovat lämmitelleet keskusteluja uudelleen kauppaneuvottelujen kariuduttua tovi sitten. Aiemmin uutisoitiin, että 20th Century Fox -elokuva- ja tv-osastot siirtyisivät mahdollisesti yrityskauppojen myötä Disneyn haltuun.

Screen Rantin mukaan nyt on keskusteltu ainakin X-Men, Ihmeneloset, Simpsonit, Avatar ja Star Wars (levitysoikeudet alkuperäisiin kuuteen) -oikeuksien myymisestä Disneylle. Myös koko 20th Century Foxin myyminen on ollut pöydällä, kuten myös Sky-satelliittikanavan ja Hulun myynti.

Raportoidusti mediamoguli Rupert Murdoch perheineen päättää myynnistä vuoden loppuun mennessä.

Mikäli kauppa toteutuu, Foxin supersankarit siirtyvät Disneyn ja Marvelin käyttöön. Marvel on sanonut nykyisen supersankariuniversumin tulevan tiensä päähän Avengers 4 -elokuvan myötä, joten kauppa toteutuisi sopivasti uutta vaihetta varten. Tulevaisuudessa siis nähtäisiin ehkä yhdessä esimerkiksi X-Men, Ihmeneloset ja Avengers-hahmoja.

Deadpool-sarjakuvasankarin elokuva- ja tv-oikeudet ovat niin ikään Foxilla. Rääväsuisen Deadpoolin luoja Rob Liefeld ei raportoidusti ole iloinen siitä, että Disney saisi hahmon haltuunsa. Tiettävästi hän arvelee Disneyn muuttavan hahmoa sovinnaisempaan suuntaan.

Lähde: Screen Rant

Lisää luettavaa