Disney jyräsi Foxin esituotannossa olevat elokuvat kokonaan – syynä alkukesän jättifloppi

Disney tekee uudistuksia Foxille.

Disney on vahvistanut Foxin elokuvajaoston kokevan suuria muutoksia. Siitä saatiin jo osviittaa, kun Marvel Studiosin -pomo Kevin Feige nappasi Marvelin yhdistettyyn elokuvauniversumiin Ryhmä-X:n, Deadpoolin ja Ihmeneloset.

Nyt Disney-pomo Bob Iger on ilmoittanut, että studio jyrää kaikki Foxin esituotannossa olleet elokuvat, koska Disney teki lähes 170 miljoonaa dollaria tappiota vuosikolmanneksellaan. Tappiot syntyivät lähes kokonaan X-Men: Dark Phoenixin takia, joka on vuoden pahimpia, ellei pahin, floppi.

Dark Phoenixin budjetin on arvioitu olevan noin 200 miljoonaa dollaria, jonka päälle lisätään vielä 150 miljoonan markkinointi. Leffa on tienannut vain 252 miljoonaa lippukassoilla. Tappioita tulee siis jopa yli 200 miljoonaa dollaria. Leffa saattaa olla kaikkien aikojen suurin lippukassafloppi.

Tappioihin on myös laskettu tulevan Ford v. Ferrari -elokuvan markkinointikustannukset.

Disneyn konkarit Alan Horn ja Alan Bergman ottavat nyt Foxilla ohjakset käsiinsä. Esituotannossa olleet elokuvat jyrätään ja tilalle nostetaan uusia projekteja.

James Cameronin Avatar sekä Apinoiden planeetta -sarja saavat uusia elokuva. Myös Steven Spielbergin West Side Story, Amy Adamsin tähdittämä trilleri Woman in the Window sekä Brad Pittin scifileffa Ad Astra julkaistaan aikatauluissaan.

Indiestudio Fox Searchlight jatkaa kuten aiemminkin, jonka lisäksi sen tuottamia elokuvia nähdään myös Disney+:ssa.

Yksin kotona sekä kolme muuta nuortenleffasarjaa saavat remakensa Disney+ -kanavalla.

Lähde: Variety

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut