Disney-Pixar haastettu oikeuteen – kiistan aiheena muutaman vuoden takaisen hittileffan tarina

Hollywoodissa on totuttu oikeuskiistoihin. Tässä on taas yksi niistä.

2.6.2018 17:17

Yhdysvaltalainen kirjailija Carla J. Masterson on haastanut Disney-Pixarin oikeuteen vuonna 2015 ensi-iltansa saaneen Inside Out – Mielen sopukoissa -elokuvan tarinan takia.

Nainen väittää, että elokuvaan on varastettu tarina hänen kirjoistaan What’s on the Other Side of the Rainbow? sekä The Secret of the Golden Mirror.

Haasteen mukaan Mastersonilta on varastettu hänen ideansa ja taiteellinen näkemys siitä, kuinka lapset identifioituvat, ymmärtävät ja käyttävät tunteitaan.

Hänen kirjoistaan löytyvät myös elokuvassa nähtävät tunteet: Ilo, Pelko, Suru, Viha, Hauskuus, Kaveruus, Rakkaus ja Ujous. Kirjoissa tunteet on kuvattu tietyin värein, jotka ovat samat myös elokuvassa.

Haasteessa mainitaan myös, että Mastersonin kirja What’s on the Other Side of the Rainbow? jaettiin Emmyjen lahjapussissa vuonna 2010 ja Oscareissa vuonna 2011, joten moni Disneyn edustaja on saanut kirjan käsiinsä.

Haasteen mukaan Mastersonin taloudelliset tappiot ylittävät ainakin 75 000 dollaria, mahdollisesta korvaussummasta ei kuitenkaan ole mainintaa.

Lähde: The Wrap

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia