Toimituksen suosikit: ykköstä pukkaa – kuten myös vitosta ja miljoonaa

Heti ensi alkuun: onneksi olkoon Aku Louhimiehen Tuntemattomalle sotilaalle, joka torstaina ylitti miljoonan katsojan rajan! Ja sitten normaaliin päiväjärjestykseen, eli Episodin toimituksen katsaukseen viikonlopun ohjelmistosta.

16.2.2018 15:56

Yksi uutuuksista oli ylitse muiden. Meksikolaiseen kuolleiden päivään sijoittuva fantasiaelokuva, Disney/Pixar-animaatio Coco hurmasi toimituksen (yhtä meh-ääntä lukuun ottamatta).

Yksi uutuuksista oli alitse muiden. Mukiinmenevän kotimaisen komedian jatko-osa Varasto 2 onnistui missaamaan huumoritaulunsa aika totaalisesti.

Niiden väliin osuivat viikon kaksi muuta uutuutta. Oikeastaan niitä pitäisi olla kolme, mutta siitä hiukan myöhemmin.

Jumalista ja ihmisistä -ohjaaja Xavier Beauvoisin uutuus Suojelijat sijoittuu Ranskan maaseudulle ensimmäisen maailmansodan aikaan. Kaikki kynnelle kykenevät miehet ovat rintamalla, ja naisten on pyöritettävä ison maatilan arkea. Yleinen mielipide tuntuu olevan, että elokuva on kaunis ja kiinnostava, mutta rutosti liian pitkä.

Black Panther on uusin Marvel-rymistely, mutta enemmän huomiota se tuntuu saavan pääosan kameran edessä ja takana mustille elokuvantekijöille antamisesta. Yhteiskunnallisesti tärkeä ei kuitenkaan ole sama asia kuin viihdyttävä fantasiaseikkailu, tuumaili toimitus. Tosin tällä kertaa yksittäinen soraääni puhui elokuvan puolesta.

Ohjelmistoon saapui myös 15:17 Pariisiin, Clint Eastwoodin ylistyslaulu kolmelle amerikkalaismiehelle, jotka estivät terroristi-iskun ranskalaisjunassa vuonna 2015. Hieman outona ratkaisuna sankarit esittävät itse itseään. Elokuvaa ei esitelty etukäteen lehdistölle, joten sille ei saatu tähtiäkään.

Tämän viikon taulukkoa voi käyttää vaikkapa omien Oscar-veikkausten tukena, sillä mukana on tarkoituksella paljon Oscar-ehdokkaina eri kategorioissa olevia elokuvia: Call Me by Your Name, The Square, The Disaster Artist, The Shape of Water, Synkin hetki, The Florida Project, Molly’s Game, The Greatest Showman ja Fantastinen nainen.

Lisää luettavaa