Warner Brothersin 1990-luvun leffan hahmoa pidettiin liian seksikkäänä – uusintaversiossa onkin pienemmät rinnat ja eri vaatetus (kuva)

”Ei ollut poliittisesti korrekti.”

8.3.2021 05:30

Päivitys 8.3.2021 kello 16:24. Otsikkoa korjattu.

Vuonna 1996 julkaistiin hauska koripallosta ammentava animaatioleffa Space Jam. Se on saamassa jatkoa tänä vuonna.

Space Jam: A New Legacy -elokuvassa tekijöiden huolenaiheena on ollut seksuaalisuus – Space Jam -elokuvan Lola Bunny -jänishahmoa pidettiin liian seksikkäänä. Se oli tuolloin tyylitelty povipommiksi, jolla on tiimalasivartalo.

– Lola oli hyvin seksualisoitu, kuin Betty Boopin ja Jessica Rabbitin välimuoto, elokuvan ohjaaja Malcolm D. Lee sanoi Entertainment Weeklylle.

– Lola ei ollut poliittisesti korrekti. Tämä on lastenelokuva, miksi hän on napapaidassa? Se vain tuntui tarpeettomalta, mutta toisaalta sellaisella on pitkä historia animaatioissa, Lee jatkoi.

Uudelta Lolalta on pienennetty povea, karsittu muotoja muutenkin ja muutettu vaatetusta peittävämmäksi. Asia on tietysti herättänyt sosiaalisessa mediassa runsaasti kommentteja puolesta ja vastaan.

Uudessa Space Jamissa päätähtenä nähdään koripalloilija LeBron James. Kaverinaan hänellä on klassisia Looney Tunes -hahmoja. Alkuperäisessä Space Jamissa koripallotähtenä oli Michael Jordan.

Alla kuva.

Lähde: Entertainment Weekly, Metro

Lisää luettavaa