Disneyn konkari John Musker on ymmällään Disneyn himosta uusintaversioihin

Moni muukin taitaa olla.

Viime vuosikymmenen aikana Disney on tehnyt useampia uusintafilmatisointeja klassisista elokuvistaan. Uudet versiot ovat saaneet ainakin Cinderella – Tuhkimon tarina, Kaunotar ja hirviö, Aladdin sekä Leijonakuningas.

Disneyn animaatioita luotsannut John Musker kertoi haastattelussa trendistä omia näkemyksiään:

– Olen hämmentynyt oikeilla näyttelijöillä tehdyistä uusintaversioista, vaikkakin niistä menestyneimmät, ironista kyllä, tulkitsevat lähdemateriaalia paljon uusiksi – kuten Maleficent – Pahatar, Musketer sanoi.

– Haluaisin nähdä enemmän uutta materiaalia, Musker myönsi.

Jon Favreaun (The Mandalorian) luotsaamaa Leijonakuningas-uusintaversiota hän ei liiemmin arvosta, vaikka pitää Favreauta taitavana elokuvantekijänä. Musker piti elokuvan hahmoja liian ilmeettöminä ja elokuvaa liian samankaltaisena alkuperäiseen nähden.

Muskerin kollega Ron Clements puolestaan tuumi, että haluaisi nähdä jälleen käsin piirrettyjä animaatioita tietokonegrafiikan aikakaudesta huolimatta.

– Kaipaan käsin tehtyjä tuotantoja, ja toivon, että tälle uniikille ja hyvin spesiaalille animaation muodolle on tulevaisuutta, Clements sanoi.

Hienoimpia kokemuksia Clementsillä Disney-vuosinaan oli seurata Robin Williamsin ääninäyttelyä Aladdin-elokuvassa. Williams oli aloittanut uskollisesti lähdemateriaalia lukien, mutta oli pian alkanut improvisoida jopa neljä tuntia kestäneissä sessioissa.

Lähde: Digital Spy

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut