Dome Karukoski tekee elokuvan Netflixille – Mustan huumorin sävyttämä rikostarina ilmestyy vuonna 2025

Ohjaajan edellinen elokuva oli vuoden 2019 Tolkien.

18.3.2024 16:01

Netflix on julkistanut tulevia pohjoismaisia elokuvia ja sarjoja. Suoratoistoyhtiön tuleviin alkuperäisnimikkeisiin kuuluu muun muassa Dome Karukosken ohjaama elokuva Pikku Siperia.

Karukoski kertoi asiasta omalla Facebook-tilillään ja jakoi samalla aiheesta kertovan brittiläisen Screen Daily -sivuston uutisen.

Elokuva pohjautuu Antti Tuomaisen samannimiseen rikosromaaniin vuodelta 2018. Kirja on ilmestynyt englanniksi nimellä Little Siberia, mikä on myös elokuvan englanninkielinen nimi.

Pikku Siperia on mustan huumorin sävyttämä rikostarina, joka sijoittuu syrjäiseen Hurmevaaran kylään. Eräänä talvisena yönä taivaalta tipahtaa arvokkaaksi osoittautuva meteoriitti. Elokuvaa on kuvattu tänä talvena Pohjois-Karjalassa.

SF Studiosin ja Bufon tuottaman Pikku Siperian pääosissa näyttelevät muun muassa Eero Ritala, Malla Malmivaara, Tommi Korpela ja Martti Suosalo. Elokuvan on määrä putkahtaa Netflixiin vuoden 2025 aikana.

Viime vuosina kansainvälisissä tuotannoissa työskennelleen Dome Karukosken edellinen elokuva oli vuoden 2019 Tolkien, jonka jälkeen hän on ohjannut brittiläisen televisiosarjan The Beast Must Die (2021).

Kotimaassa Karukosken menestyselokuvia ovat olleet muun muassa Tyttö sinä olet tähti (2005), Leijonasydän (2013), Mielensäpahoittaja (2014) ja Tom Finland (2017).

Tuomaisen teoksista on aiemmin filmattu Mies joka kuoli (2016), josta tehtiin Elisa Viihteen tuottama televisiosarja vuonna 2022. Lisäksi Tuomaisen vuoden 2020 romaani Jäniskerroin on myyty Amazon-studiolle, joka on tuottamassa siitä filmatisointia, jonka pääosaan on kiinnitetty Steve Carell.

Lisää luettavaa