Dumbo jää todennäköisesti Tim Burtonin viimeiseksi Disney-elokuvaksi – kuvailee työskentelyä ”hirveäksi, isoksi sirkukseksi”

Ohjaaja valotti suunnitelmiaan ja tuntojaan palkintogaalan yhteydessä.

23.10.2022 19:00

Omaperäisestä tyylistään tunnettu ohjaaja Tim Burton valotti tulevaisuuden projektisuunnitelmiaan tänä viikonloppuna järjestetyn Lumière Film Festival -tapahtuman aikana.

Burton vastaanotti tapahtumassa tunnustuksen pitkästä ja arvostetusta elämäntyöstään. Hän myös kertoo, että hänen viimeisin kokopitkä elokuvansa, vuoden 2019 liveaction-filmatisointi Dumbo, jää todennäköisesti hänen ja Disneyn viimeiseksi yhteistyöksi.

Burton työskenteli uransa alkuaikoina studion animaatiopuolella ja eteni lopulta myös elokuvaohjaajan pallille. Vuosien varrella Disney kuitenkin myös erotti ja uudelleen palkkasi hänet useaan otteeseen. Nykyään studio on ohjaajan mukaan hyvin homogenisoitunut ja keskittyy tiiviisti vain tietynlaisten sisältöjen tuottamiseen, viitaten Star Wars, Pixar ja Marvel-franchiseihin.

”Pystyn käsittelemään vain yhtä universumia, en multiversumia,” Burton sanoo. Häntä ei siis tulla näkemään kyseisten elokuvasarjojen ohjaajana aivan pian.

Hänen kokemuksensa Dumbon parissa ei ollut kovin ruusuista sekään. Omien sanojensa mukaan elokuvan kuvaukset olivat ”yhtä suurta kauheaa sirkusta”, josta hänen täytyi vain päästä pakenemaan, aivan kuten Dumbossakin nähdään tapahtuvan. ”Elokuva on tietyllä tasolla melko omaelämänkerrallinen.”

Seuraavaksi Burton suuntaa viimeistelemään Netflixille tuottamaansa Wednesday-sarjaa, joka on spin-off 90-luvun kauhuklassikolle The Addams Family. Elokuvapuolella hänellä ei ole vielä uutta konkreettista projektia työn alla.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa