Dvd & blu-ray: Christian Bale keskellä historiallista verilöylyä

Zhang Yimoun (Hero) ohjaama The Flowers of War on tositapahtumiin pohjautuva draama vuoden 1937 Nanjingin verilöylyksi kutsustusta Japanin hyökkäyksestä Kiinaan.

Viinaan menevä John Miller (Christian Bale) saapuu sodan runtelemaan Nanjingiin hautaamaan paikallista pappia. Kirkolla on jäljellä kuitenkin vain joukko säikähtäneitä koulutyttöjä, joita Miller päätyy yhdessä paikallisten prostituoitujen kanssa suojelemaan japanilaisilta.

Taustaltaan Millerin kasvutarinana kerrotun Flowers of Warin vaikuttavimmaksi kulmaksi nousee naisten ja tyttöjen kokemukset sodan melskeessä. Se vertautuu paikoin japanilaisanimaatioon Tulikärpästen hauta, sillä nuoren ja hauraan tytön silmin sodan karuus voimistuu.

Tarinaltaan raaka ja loppua kohden erittäin koskettava draama on visuaaliselta tyyliltään ohjaajansa näköinen: kaunis ja värikylläinen. Rikottujen talojen ja ihmisten keskellä siinä pilkahtaa onneksi myös hitunen toivoa.

Ei ekstraa.

Päivi Laajalahti

Elokuva ★★★★

The Flowers of War. Jin líng shí san chai. Kiina / Hong Kong 2011. Ohjaus Zhang Yimou. Käsikirjoitus Heng Liu, perustuu Geling Yanin romaaniin. Pääosissa Christian Bale, Ni Ni, Xinyi Zhang. Ikäraja 16. Dvd ja blu-ray. Julkaisupäivä 8.8.2012.

Aiheeseen liittyvät jutut

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.