Eeppinen Kalevala-toimintaelokuva sai vihreää valoa: Elokuvasäätiöltä miljoonatuki

Suurelokuvaa on suunniteltu jo pitkään.

12.6.2024 14:23

Kerroimme tammikuussa, että ohjaaja Antti J. Jokinen kehittelee elokuvaprojektia, joka perustuu Kalevalaan.

Ennakkotietojen mukaan tekeillä on eeppinen toimintaelokuva, jonka käsikirjoituksesta vastaavat Jokinen ja näyttelijänä paremmin tunnettu Jorma Tommila.

Nyt on varmistunut, että elokuvan nimi on Kalevala: Kullervon tarina, ja se on lähdössä tuotantoon. Suomen elokuvasäätiö on viimeisimmässä tukipäätöksissään myöntänyt elokuvalle tuotantotukea miljoona euroa.

Kullervon tarinan toinen käsikirjoittaja Jorma Tommila tunnetaan paremmin näyttelijänä, joka on viimeksi nähty valkokankaalla elokuvan Sisu päähenkilönä. Tommilan mahdollisesta näyttelijäroolista Kullervon tarinassa ei ole tässä vaiheessa kerrottu.

Elokuva on ollut suunnitteilla jo parikymmentä vuotta. Jokinen oli alun perinkin valittu ohjaajaksi, mutta projektin käynnistänyt Solar Films ei tässä vaiheessa ole enää mukana.

Kalevala: Kullervon tarina on ohjaaja Jokisen Storm Inc. -tuotantoyhtiön ja ReelMedia Oy:n yhteistuotanto. Elokuva tehdään yhteistyössä SF Studiosin, Suomen elokuvasäätiön ja Yleisradion kanssa.

Yleisradio on mukana 300 000 euron ennakko-ostolla. Kokonaisbudjetti on Ylen tietojen mukaan noin 4,87 miljoonaa euroa.

Jokisen edellinen projekti Omerta 6/12 jäi hänen osaltaan kesken, kun hän jäi sairauslomalle kesken kuvausten vakavan työuupumuksen takia.  Omerta 6/12 -elokuvan ohjaajaksi vaihtui kesken tuotannon Aku Louhimies, jonka johdolla elokuva kuvattiin loppuun.

 

Lisää luettavaa