Kalevala-aiheinen eeppinen toimintaelokuva tekeillä: ”Elokuvasäätiön tukea voidaan pitää todennäköisenä”

Elokuvahankkeeseen on saatu jo mukaan levitysyhtiö sekä tv-kanava.

16.1.2024 15:15

Ohjaaja Antti J. Jokinen kehittelee Kullervo-nimistä elokuvaprojektia, kerrotaan Ylen jutussa.

Kullervo on kansalliseepokseemme Kalevalaan perustuva eeppinen toimintaelokuva, jonka käsikirjoituksesta vastaavat Jokinen ja näyttelijänä paremmin tunnettu Jorma Tommila.

Elokuvaprojekti sai Suomen elokuvasäätiöltä 22 700 euroa kehittämistukea kesällä 2022. Tammikuussa 2024 säätiöltä haettiin tukea varsinaiseen tuotantoon. Tukipäätökset julkistetaan helmi-maaliskuun vaihteessa.

Tuen saamista voi Ylen mukaan pitää todennäköisenä, sillä elokuvahankkeeseen on saatu jo mukaan levitysyhtiö sekä tv-kanava.

Jokisen edellinen projekti Omerta 6/12 jäi hänen osaltaan kesken, kun hän jäi sairauslomalle kesken kuvausten vakavan työuupumuksen takia.

Vuonna 2021 Suomen Kuvalehti kertoi elokuvan kuvauksissa paljastuneista vakavista turvallisuusongelmista takaa-ajokohtauksissa ja rekvisiitta-aseen käsittelyssä. Omerta 6/12 -elokuvan ohjaajaksi vaihtui kesken tuotannon Aku Louhimies, jonka johdolla elokuva kuvattiin loppuun.

Kalevala-aiheinen Kullervo on ollut suunnitteilla jo parikymmentä vuotta. Jokinen oli alun perinkin valittu ohjaajaksi, mutta projektin käynnistänyt Solar Films ei tässä vaiheessa ole enää mukana, vaan tuotantoyhtiöksi on ilmoitettu Jokisen omistama Finland Storm Inc.

Yleisradio on mukana elokuvaprojektissa 300 000 euron ennakko-ostolla. Budjetti on Ylen tietojen mukaan noin 4,87 miljoonaa euroa.

Jokinen on aiemmin ohjannut muun muassa elokuvat The Resident (2011), Puhdistus (2012), Pahan kukat (2016) ja Helene (2020).

Kullervon toinen käsikirjoittaja Jorma Tommila tunnetaan paremmin näyttelijänä, joka on viimeksi nähty valkokankaalla elokuvan Sisu päähenkilönä. Tommilan mahdollisesta näyttelijäroolista Kullervossa ei ole tässä vaiheessa kerrottu.

Kullervon kuvausaikataulu on vielä auki. Yle ei saanut Jokiselta haastattelua, mutta ohjaaja kertoi, että elokuvahanke etenee.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia