Elokuvayhtiö Aurora Studios laajenee – Osti ison osuuden animaatiostudiosta

Kotimainen elokuvayhtiö Aurora Studios on tehnyt ison pääomasijoituksen Anima Vitae -animaatiostudioon.

26.8.2021 12:00

Elokuvien ja tv-sarjojen tuottamiseen ja levittämiseen panostava Aurora Studios on hankkinut 40 prosentin omistusosuuden kansainvälisesti menestyneestä suomalaisesta animaatiostudiosta Anima Vitaesta.

Vuonna 2000 perustettu Anima Vitae tunnetaan parhaiten animaatioelokuvasta Niko – lentäjän poika, joka on myyty yli 120 maahan ja saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja ja ehdokkuuksia.

Anima Vitaella on toimistot Helsingissä ja Kuala Lumpurissa, ja studio työllistää yhteensä noin sata henkeä.

”Strategisen kumppanuuden avulla pystymme kehittämään studiomme osaamista ja palveluita kohti alan kansainvälistä huippua. Yhteistyö luo meille ainutlaatuisen tilaisuuden kehittää uusia menestystarinoita. Tämä on luonteva askel suuntaan, jota kohti lähdimme yli 20 vuotta sitten”, kertoo Anima Vitaen toimitusjohtaja Antti Haikala tiedotteessa.

Auroran tytäryhtiöitä ovat myös tuotantoyhtiö Helsinki-Filmi, eurooppalaisten elokuvien maahantuontiin erikoistunut Cinemanse. Auroran lähitulevaisuudessa elokuvateattereihin levittämiä elokuvia ovat muun muassa Sorjonen – Muraalimurhat, Aku Louhimiehen Odotus sekä Aleksi Salmenperän Kupla.

Lisää luettavaa