Elokuvien kuvauksiin tulossa isoja muutoksia – tähdet karanteeniin, tietokonegrafiikka apuun, hiukset ja maskeeraus hoidetaan itse…

Alan ammattilaisilla lienee totuttelemista.

15.5.2020 03:03

Elokuvien ja tv-sarjojen kuvaukset saattavat näyttää koronaviruspandemian vuoksi jatkossa hyvin erilaiselta kuin ennen. Britanniassa on jo kaavailtu muutoksia.

Brittiläinen digitaalisuuden, kulttuurin, median ja urheilun virasto DCMS tiedotti, että tuotantojen kuvaukset voivat tulevaisuudessa jatkua, jos ohjeita noudatetaan. Virasto vaatii ainakin, että ulkomailta saapuvat näyttelijät testataan ja he joutuvat karanteeniin määräajaksi. Joukkokohtausten taustanäyttelijät puolestaan pitäisi korvata tietokonegrafiikalla. Heitä saatetaan myös vaatia käyttämään omia vaatteitaan sekä hoitamaan itse omat hiuksensa ja maskeerauksensa – mikäli mahdollista.

Lisäksi kuvauksiin saatetaan tarvita lisää majoitustiloja kuten matkailuvaunuja sosiaalisen etäisyyden varmistamiseksi. Kuvausryhmän jäseniä voidaan myös vaatia käyttämään suojavarusteita. Kuvauspaikalla voi olla myös merkkejä, jotka helpottavat hahmottamaan kahden metrin turvavälin.

Kohtauksia kuvaamaan tulisi puolestaan päästää vain tarpeelliset henkilöt. Ulkopuolisten tulisi pysyä poissa tai työskennellä etänä.

Myös matkapuhelimien latureihin, kyniin ja muihin henkilökohtaisiin esineisiin on kiinnitetty DCMS:n taholta huomiota. Niitä ei saisi jakaa muiden ihmisten kanssa. Ruokailut puolestaan tulisi järjestää niin, että ravinto saapuu pakattuna jokaiselle erikseen.

Vessat täytyisi pystyä huuhtelemaan koskematta niihin – tai ne pitäisi pystyä huuhtelemaan jalkakäyttöisesti. Myös valot ja hanat täytyisi toimia koskematta niihin.

Ehdotukset esitellään Britannian hallitukselle lähiaikoina.

Lähde: Metro

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia