BBC joutui pyytämään katsojilta toimittajan koronamöläytystä anteeksi – ”taitamattomat” kuolevat koronavirukseen?

Juontaja Fiona Bruce joutui myrskyn silmään kommenttiensa vuoksi.

15.5.2020 05:30

Maanantaina BBC News -ohjelmassa esitetyssä segmentissä uutistenlukija Fiona Bruce puhui joidenkin katsojien mielestä harkitsemattomasti. Hän sanoi ”low-skilled” -työntekijöiden ”kuten bussikuskien” olevan suuremmassa riskissä saada koronavirustartunta. Tieto oli saatu ONS-tilastokeskukselta.

Brucen käyttämällä termillä tarkoitetaan niin sanottuja duunariammatteja tai matalapalkka-alojen työntekijöitä, mutta suoraan käännettynä se tarkoittaa ammattitaidotonta, taitamatonta tai vähän osaavaa henkilöä.

– Uusien tietojen perusteella näyttää siltä, että vähän taitoa vaativissa (low-skilled) töissä olevat ihmiset kuten vartijat, hoiva-alalla työskentelevät ja bussikuskit ovat niiden joukossa, jotka todennäköisimmin kuolevat koronavirukseen, Bruce sanoi.

Katsojat eivät pitäneet Brucen käyttämästä termistä ”low-skilled.” BBC joutuikin pyytämään anteeksi. BBC perusteli termin käyttöä sillä, että tilastokeskus ONS käyttää itse termejä ”low-skilled” ja ”unskilled” tietyistä töistä.

BBC sanoi ymmärtävänsä huolen siitä, että termin käyttö aliarvioi monien tärkeissä ammateissa olevien ihmisten työn merkitystä. BBC aikoneekin jatkossa jättää termin pois ohjelmistaan.

Lähde: Metro

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia