”En pidä häntä pedofiilina” – Karen Allen kommentoi väitteitä Indiana Jonesista

Asian voinee tulkita monella tavalla.

11.6.2021 07:11

Huolestuneilla ihmisillä on nykyään tapana nostaa esille epäkohtina pidettyjä asioita vanhemmistakin elokuvista ja tv-sarjoista, jos ne vaikuttavat räikeiltä nykypäivän maailmassa. Näin on käynyt muun muassa Frendit-sarjalle ja myös Indiana Jones -hahmolle.

Metro-julkaisun mukaan sosiaalisessa mediassa on jo muutaman vuoden ajan viety keskustelua sellaiseen suuntaan, että arkeologiaan vihkiytynyt elokuvasankari Indiana Jones olisi pedofiili.

Väitteet kumpuavat Kadonneen aarteen metsästäjät -elokuvan hetkestä, kun Jonesin annetaan ymmärtää olleen mahdollisesti seurustelusuhteessa 16-vuotiaan Marion Ravenwoodin (Karen Allen) kanssa 10 vuotta aiemmin.

– Olen oppinut vihaamaan sinua 10 viimeisen vuoden aikana. Olin lapsi. Olin rakastunut, Marion sanoo elokuvassa Jonesille.

– Sinä tiesit mitä teit, Jones vastaa.

Väite on saanut sen verran huomiota, että Harrison Fordin vastanäyttelijä Karen Allen päätyi kommentoimaan asiaa UpRoxxin haastattelussa. Allenin mielestä kaksikon välit olivat ”viattomat”, ja tilanne jätettiin elokuvassa mysteeriksi.

– Me emme edes tiedä mitä se oli. He saattoivat suudella muutaman kerran, ja hän (Marion) oli siitä täysin vaikuttunut, mutta hän (Jones) ei ehkä vain halunnut sekaantua johonkuhun niin nuoreen, Allen mietti.

– Ja ehkä isäni olisi ollut raivoissaan hänelle. Se on siinä hienoa, ettemme tiedä mitkä olosuhteet olivat, näyttelijä lisäsi.

– En pidä häntä pedofiilina. Tähän suuntaan jotkut näistä ihmisistä pyrkivät, Allen vielä tarkensi.

Keskustelu asiasta jatkunee Allenin kommenteista huolimatta.

Näyttelijä nähtiin vielä uudestaan samassa roolissa Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta -elokuvassa. Hänen mahdollista rooliaan Indiana Jones 5 -elokuvassa ei ole kuitenkaan ainakaan vielä varmistettu.

Varmistuneita näyttelijöitä ovat Fordin lisäksi Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Boyd Holbrook, Thomas Kretschmann ja Shaunette Renée Wilson. Elokuvan ohjaa James Mangold.

Lue täältä, miksi Mangoldista tuli elokuvan ohjaaja Steven Spielbergin sijaan: Vau! Harrison Ford kuvattiin Indy-tamineissa Indiana Jones 5 -kulisseissa! Vieressä Star Wars -vaikuttaja | Episodi.fi

Lähde: Metro, UpRoxx

Lisää luettavaa