Mitä kummaa? Hollywood-näyttelijä Eric Roberts tekee roolin suomalaisessa uutuuselokuvassa

Kova roolitus! Mutta mikä ihmeen leffa tämä oikein on?

10.10.2022 16:52

Yhdysvaltalainen näyttelijä Eric Roberts on mukana englanninkielisessä suomalaiselokuvssa Insite, joka tulee ensi-iltaan marraskuussa.

Eric Roberts, 66, ei ole lähellekään yhtä tunnettu kuin pikkusiskonsa Julia Roberts, mutta hän on tehnyt pitkän uran Hollywoodissa jo 1970-luvulta alkaen.

Parhaiten Eric Roberts muistetaan vuoden 1985 toimintaelokuvan klassikosta Pakojuna, josta hän sai Oscar-ehdokkuuden.

Jere Koistisen ohjaama ja käsikirjoittama Insite kuvattiin vuonna 2019 Saimaan ympäristössä, Helsingissä ja Los Angelesissa.

Ilman elokuvasäätiön tukea tuotetun elokuvan päärooleissa nähdään toistaiseksi tuntemattomat suuruudet Cameron Duckett ja Keenan Proctor sekä mediapersoonana paremmin tunnettu Janni Hussi.

Lievästi sanottuna erikoiselta vaikuttavaan näyttelijäkaartiin kuuluvat myös muun muassa imitaattori Jarkko Tamminen, Salkkareista tuttu Mia Ehrnrooth,  taikuri Pete Poskiparta, radiojuontaja Jenni Alexandrova ja laulaja Suvi Aalto.

Amerikkalainen nuori mies Ryan (Cameron Duckett) kuulee Suomessa asuvan liikemies isänsä Kennethin kuolleen ja jättäneen tälle omaisuutensa. Ryanille ja hänen parhaalle ystävälleen Jerrylle mahdollisuus paeta ongelmiaan toiselle puolelle maapalloa, missä hän törmää ikäviin lapsuusajan maisemiin ja muistoihin.

Uusi elämä antaa Ryanille tilaisuuden tutustua enemmän isänsä elämäntyöhön ja ennen kaikkea mystiseen perinnön osaan Insiteen, jota havittelevat Eric Robertsin esittämä liikemies Derek sekä tämän oikea käsi Ivy (Janni Hussi).

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Jere Koistinen kertoo tiedotteessa elokuvan syntyprosessista näin:

”Ystäväni halusi tehdä yritysmaailmaan liittyvä elokuvan. Meillä ei ollut omasta mielestämme täysin realistista kuvaa isojen yrityksen toiminnasta ja siihen liittyvästä maailmasta, joten sijoitimme elokuvan fantasiamaailmaan. Näin saimme myös Savosta maailmanlaajuisen businessmiesten seikkailun päänäyttämön.”

Ei mikään ihan tavallinen kotimainen uutuuselokuva!

Insite tulee elokuvateattereihin 4. marraskuuta. Oheinen traileri antaa esimakua, mitä on luvassa.

Lisää luettavaa