Erikoinen sattuma: Pieleen mennyt Painajainen Elm Streetillä -käsikirjoitus avasi oven Peter Jacksonin Taru sormusten herra -trilogialle

Aina kannattaa yrittää.

28.9.2017 05:35

Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -trilogia oli aikanaan massiivinen projekti. Ja se miten Jackson ylipäänsä pääsi tekemään elokuvat, oli sattuman kauppaa projektin vaativuuden vuoksi.

Jackson oli tehnyt aiemmin käsikirjoituksen Painajainen Elm Streetillä -elokuvan jatko-osaan, mutta se ei kelvannut New Line Cinema -studiolle. Jackson halusi kuitenkin näyttää New Line -pomo Mark Odeskylle lisäksi käsikirjoituksen Taru sormusten herrasta -projektiinsa.

Pomo suostui osittain kohteliaisuudesta, osittain uteliaisuudesta katsomaan käsikirjoitusta. Hän tyrmäsi idean jo kuitenkin ennen Jacksonin tapaamista New Linen perustajalle Bob Shayelle sanoen, ettei elokuvia tulla tekemään.

Odesky silmäili käsikirjoitusta ja näki Jacksonin tekemän videon, jossa esiintyi Ian McKellen. Odesky vaikuttui näkemästään ja pyörät liikahtivat tuolloin ensimmäisen kerran todella liikkeelle.

Tarinan opetus on Cinema Blendin mukaan se, ettei elokuvabisneksessä kannata polttaa siltoja. New Line Cinema hylkäsi aiemmin Jacksonin käsikirjoituksen, mutta teki lopulta Jacksonin kanssa Taru sormusten herrasta -trilogian.

Lähde: Cinema Blend

Lisää luettavaa