Espoo Ciné -palkitsee Paula Vesalan

Tyttö nimeltä Varpu.

Espoo Ciné perusti tänä vuonna oman nimikkopalkintonsa.

32. kertaa järjestettävä Espoo Ciné -festivaali huipentuu sunnuntaina 29.8. festivaalin nimikkopalkinnon jakamiseen. Ensimmäinen Espoo Ciné -palkinto myönnetään kulttuurialan monitoimija Paula Vesalalle.

Jo yli 30 vuotta laadukasta eurooppalaista elokuvaa valkokankaille tuonut Espoo Ciné -elokuvafestivaali perusti tänä vuonna oman nimikkopalkintonsa.

Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai taholle, joka edistää kotimaista elokuvakulttuuria kohti monimuotoista eurooppalaisuutta. Sen arvo on 1000 euroa. Ensimmäisenä vuonna palkinnon jakava jury koostui Espoo Cinén hallituksesta.

”Palkinto on kunnianosoitus niille arvoille, jotka ovat alusta alkaen ohjanneet festivaalin toimintaa ja ohjelmistoa”, kertoo Espoo Cinén hallituksen puheenjohtaja Timo Kuismin tiedotteessa.

”Elokuvakulttuurin edistäminen on juuri nyt paitsi Euroopassa, myös maailmanlaajuisesti harvinaisen monimuotoisen haasteen edessä. Taistelu pandemiaa vastaan rajoituksineen ja epävarmuuksineen haavoittaa taide- ja kulttuuritapahtumia aivan erityisesti.”

Tuomariston mukaan Vesala on väsymättä pitänyt elokuvakulttuurin asiaa esillä koko pandemian ja epäoikeudenmukaisesti säädeltyjen rajoitustoimien ajan, niin sosiaalisen median kanavissa kuin päätöksenteon neuvottelupöydissäkin. Hän on myös innostava esimerkki taiteiden rajat ylittävästä monimuotoisuudesta: hän tuli julkisuuteen rock-muusikkona mutta on koulutukseltaan dramaturgi.

Elokuvayleisö tuntee Vesalan roolisuorituksestaan Selma Vilhusen elokuvassa Tyttö nimeltä Varpu. Hän on sittemmin tehnyt vaikutuksen myös Jenni Toivoniemen Seurapelissä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat