Että mitä? Kauhuleffan ohjaaja joutui oikeuteen todistamaan että näyttelijät ovat elossa

Uskomattomalta kuulostaa.

Vuonna 1980 maailmaa järkytti kannibaalielokuva Cannibal Holocaust (Kannibaalien polttouhrit). Sen ohjasi italialainen Ruggero Deodato, joka tunnetaan myös nimellä Monsieur Cannibal. Hän on ohjannut paljon äärimmäisen verisiä kauhuelokuvia.

Cannibal Holocaust kertoi ryhmästä antropologisteja New Yorkin yliopistosta, jotka matkaavat Amazonin sademetsään. Heidän tarkoituksenaan oli löytää kadonnut kuvausryhmä, joka teki kannibaaleista kertovaa dokumenttielokuvaa.

Antropologit löytävät lopulta kuvausryhmän jäännökset sekä filmirullia, joista käy ilmi, ettei kuvausryhmällä ollut puhtaita jauhoja pussissaan.

Elokuvassa näytetään paitsi äärimmäistä väkivaltaa ihmisiä kohtaa niin myös aitoa väkivaltaa eläimiä kohtaan. Deodato pidätettiin elokuvan ensi-illan jälkeen.

Elokuvassa tapahtuneita ihmisten kuolemia epäiltiin aidoiksi, joten Deodato sai syytteen murhasta. Hänen epäiltiin tappaneen vähintään yhden näyttelijöistä elokuvan kuvauksissa.

Deodato todisti kuitenkin oikeudessa syyttömyytensä. Näyttelijät kertoivat oikeudessa, että kaikki oli tehty vain tehosteiden avulla.

Näyttelijät kehuivat myös ohjaajaa hyväkäytöksiseksi ammattilaiseksi, jolla ei ollut minkäänlaisia murhanhimoisia ajatuksia.

Elokuva kiellettiin useimmissa maissa ympäri maailmaa. Se nousi kuitenkin pian suosioon piraattikopioiden kautta. Nykyään elokuvalla on ikoninen status kauhuelokuvien ystävien parissa.

Lähde: The Vintagenews

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut