Francis Ford Coppola nappasi intohimoprojektiinsa komean näyttelijäkaartin

Tätä elokuvaa odotamme vesi kielellä.

13.5.2022 11:02

Francis Ford Coppola on yrittänyt tehdä Megalopolis-nimistä intohimoprojektiaan jo pitkään, jo kahden vuosikymmenen ajan. Nyt finaali lähestyy.

Coppola on napannut leffaansa Adam Driverin, Nathalie Emmanuelin, Forest Whitakerin, Laurence Fishburnen ja Jon Voightin.

Heistä Fishburne aloitti uransa 14-vuotiaana Coppolan elokuvassa Ilmestyskirja. Nyt, joka valmistui vuonna 1979.

Megalopolisin budjetiksi on arvioitu noin 100 miljoonaa dollaria, ja elokuva on rahoitettu independent-tuotantona ilman isojen studioiden apua.

Viime vuonna hän ilmoitti palkanneensa Oscar Isaacin, Zendayan, Cate Blanchettin, Michelle Pfeifferin ja Jessica Langen, mutta he eivät ole ilmeisesti enää projektissa mukana.

Synopsis kertoo seuraavaa: Rooman kohtalo kummittelee edelleenkin modernissa maailmassa, kun länsimaat kamppailevat omien sosiaalisten ongelmiensa kanssa.

Coppola on kertonut elokuvansa olevan kuin Ben-Hur nykyajan Amerikassa.

Kummisetä-trilogian ja monien muiden klassikoiden ohjaaja on jo 83-vuotias, ja hän sanoo Deadlinen haastattelussa voittaneensa jo riittävästi Oscareita, joten palkinnot eivät ole hänelle enää mikään päämäärä.

Hän ei myöskään hae kaupallista menestystä mutta uskoo Megalopolisin ennen pitkää tuottavan paljon rahaa, sillä niin on käynyt myös hänen aiempien kunnianhimoisten elokuviensa kohdalla.

”Kun tarkastelen aiempia elokuviani, niin niitä esitetään vielä 50 vuoden jälkeenkin. The Outsiders ja Dracula, niitä katsotaan yhä. Mitä oudompi elokuvani on kyseessä, sitä paremmin se kestää aikaa. En tiedä miksi.”

Lähde: Deadline

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa