Nicolas Cage on eri mieltä setänsä Francis Ford Coppolan kanssa Marvel-leffoista: ”Mikä ihme sellaisessa viihteessä on muka väärin?”

Cage on kyllä tässä asiassa aivan oikeassa.

24.3.2022 17:02

Francis Ford Coppola on Nicolas Cagen setä. Eihän se tietenkään tarkoita sitä, että miekkoset olisivat samaa mieltä asioista.

Coppola viime aikoina kritisoinut kovaan ääneen Marvel-elokuvia. Myös Martin Scorsese on antanut huutia supersankarielokuville. Cage ei ole kuitenkaan laisinkaan samaa mieltä tämän kaksikon kanssa.

– En ymmärrä koko selkkausta. En todellakaan allekirjoita heidän näkemystään, Cage kertoo.

– Eivät Pigin tai Joen kaltaiset elokuvat ole millään lailla ristiriidassa Marvel-elokuvien kanssa. Ei Marvelilla ole mitään tekemistä tällaisten pienten 30-50 miljoonan dollarin elokuvien kanssa. Mielestäni koko elokuva-ala voi hyvin. Ajatelkaa vaikkapa The Power of the Dogia tai Spenceriä tai jotain Megan Ellisonin elokuvaa. Meillä on edelleenkin Paul Thomas Anderson, Cage sanoo.

Cage on aivan oikeassa siinä, että elokuvatuotantoa on todella paljon myös Marvel-elokuvien ulkopuolella, ja ne saavat kunniaa osakseen. Coppolan ja Scorsesen ongelma taitaa olla ennemminkin siinä, ettei näitä pienempiä, ehkä jopa taiteellisia elokuvia ei tehdä enää elokuvateattereita varten.

Katsojien mieltymykset ovat myös muuttuneet radikaalisti. Ihmiset haluavat verta ja sirkushupeja. Streamipuolella on taas paljon indie- ja arthouse-tuotantoa.

– Marvel tekee uskomattoman hyvää työtä koko perheen viihteen parissa. He antavat kaikkensa sille. Katsokaa miten paljon ne ovat kehittyneet sitten Ghost Riderin [jota Cage tähditti]. Kevin Feige, tai kuka siellä näistä päättääkään, on löytänyt mestarillisen tavan kutoa tarinat yhteen ja yhdistää ne kaikki hahmot, Cage sanoo.

– Mikä ihme sellaisessa viihteessä voi olla muka väärin, jos se viihdyttää sekä lapsia että vanhempia? En vain ymmärrä miksi tämä olisi jonkinlainen ongelma.

Lähde: JoBlo

Lisää luettavaa