Game of Thrones -luojien Netflix-sarja sai senaattorit varpailleen – eivät halua tieteiskirjaan perustuvaa sarjaa tehtävän

Poliittiset kannat mietityttävät.

28.9.2020 13:17

Kerroimme aiemmin Netflixin tekemästä jättimäisestä sopimuksesta Game of Thrones -luojien David Benioffin ja D.B. Weissin kanssa. Eräs heidän tulevista tuotannoistaan on saanut poliitikot varpailleen.

Parivaljakko on tekemässä tv-sarjaa kiinalaisen Liu Cixinin palkitusta tieteiskirjasta Kolmen kappaleen probleema. Asiasta tiedottamisen jälkeen Netflix sai vastustajia viidestä senaattorista, jotka pyysivät suoratoistopalvelulle osoitetussa kirjeessä vielä harkitsemaan.

Republikaanisenaattorit väittävät, että Netflix ”normalisoisi” sarjallaan yli miljoonan uiguurimuslimin vangitsemisen. Senaattorit mainitsivat myös Liun haastattelun, jossa hän puhui väitetyistä internointileireistä Pohjois-Kiinassa.

– Hallitushan auttaa heidän talouttaan ja yrittää nostaa heidät köyhyydestä, Liu sanoi New Yorker -lehdelle vuonna 2019.

– Jos maata ”löysennettäisiin” hieman, seuraukset olisivat kauhistuttavia, Liu tuumi niin ikään Kiinan politiikasta.

Sekä Yhdysvallat että ihmisoikeusjärjestöt ovat tuominneet uiguurien kohtelun. Kiina puolestaan on kiistänyt internointileirien olemassaolon. Heidän mukaansa Pohjois-Kiinassa sijaitsevat rakennukset ovat ammatillisia oppilaitoksia.

Netflix antoi ymmärtää arvioivansa projekteja projekteina, eikä se yhdy Liun kommentteihin, jotka eivät suoratoistopalvelun mielestä liity mitenkään hänen kirjaansa tai siihen perustuvaan sarjaan. Netflix muistutti myös Liun olevan kirjan kirjoittaja – ei sarjan luoja. Kerrottakoon, että Liu on mainittu sarjan tekijälistassa ”konsultoivana tuottajana.”

Tulevaisuuteen sijoittuva tieteiskirja Kolmen kappaleen probleema kertoo tähtijärjestelmästä, jossa on käynnissä fysikaalinen ilmiö – kolmen kappaleen probleema. Ihmiskunta ei ole turvassa, sillä lähimmältä tähdeltä tehdään invaasio Maapallolle.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa