Gary Oldman saa ylistäviä arvioita uudesta roolistaan: ”Määrittelee hänen työnsä vuosikymmeniksi eteenpäin”

Oldmania ei pysäytä mikään.

3.9.2017 20:49

IndieWire kokosi kriitikkojen mietteitä Telluridessa ensimmäistä kertaa nähdystä Darkest Hour -elokuvasta. Joe Wrightin elokuva sai innostuneen vastaanoton, mutta kermat kääri erityisesti päältä Gary Oldmanin roolisuoritus Iso-Britannian entisenä pääministeri Winston Chruchillina.

Anne Thompson IndieWiresta sanoo Oldmanin roolisuorituksen olevan rima ensi vuoden Oscar-seremoniassa parhaan miespääosan palkinnosta. Oldman on ”se kenet on peitottava”.

The Playlistin Gregory Ellwood kutsuu Oldmanin suoritusta hänen tour-de-force -roolikseen, mikä on paljon sanottu kun on näinkin mittava ja laaja ura kuin Oldmanilla. Edes raskas maskeeraus ja lateksi saa piilotettua Oldmanin monisävyistä suoritusta, vaikka katsoja helposti unohtaakin Oldmanin olevan elokuvassa mukana. Roolityö Darkest Hourissa määrittelee näyttelijän ”työn vuosikymmeniksi eteenpäin”.

Vaikka Oldman onkin yksi kaikkien aikojen kiitellyimmistä näyttelijöistä, hän on silti saanut Oscar-ehdokkuuden vain kerran elokuvasta Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja (2011).

Kuva elokuvasta Darkest Hour

Lisää luettavaa