Miksi Gary Oldman ei tullut toimeen Winona Ryderin kanssa? Dracula-elokuvasta 5 faktaa

Liam Neeson puolestaan oli lähellä näytellä elokuvassa.

Francis Ford Coppolan Dracula (1992) on yksi parhaita filmatisointeja aiheesta. Leffasta on liikkeellä myös aimo määrä kummallisia ja erikoisia triviatietoja. Alta voit lukea niistä lisää.

1. Liam Neesonia harkittiin Van Helsingin rooliin, mutta se meni Anthony Hopkinsille Uhrilampaat-elokuvan suosion ansiosta.

2. Gary Oldman palkkasi lauluopettajan roolia varten. Opettaja auttoi tähteä madaltamaan ääntään yhdellä oktaavilla. Tämä puolestaan toi Draculan äänelle pelottavamman sävyn.

3. Oldman oli humalassa sinä iltana, kun hänen piti nuolla verta Reevesin hahmon partaterästä. Kohtaus myös kuvattiin puolen yön jälkeen – tämä auttoi saamaan näyttelijät oikeaan tunnelmaan.

4. Oldman ja Winona Ryder tulivat hyvin toimeen elokuvan harjoitusten aikana. Kun kuvaukset alkoivat, he eivät tulleetkaan enää toimeen keskenään. Francis Ford Coppola tarkensi asiaa ja kertoi, että jonain päivänä he tulivat toimeen mutta toisena taas eivät. Muut näyttelijät olivat tästä hyvin ihmeissään. Ryder paljasti vuonna 2013, että ”kyse oli vain teinien välisestä draamasta.”

5. Minan (Ryder) ja Harkerin (Keanu Reeves) häät kuvattiin Los Angelesissa ortodoksisessa kirkossa. Elokuvassa kuvattiin aluksi tavallinen näytelty hääkohtaus. Coppola ei kuitenkaan ollut tyytyväinen siihen ja halusi oikean kirkon sekä oikean papin paikalle. Seremonia suoritettiin alusta loppuun. Jälkeenpäin kävi ilmi, että he ovat seremonian vuoksi tavallaan oikeasti naimisissa!

Lähde: IMDb, Screen Rant

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut