George R. R. Martin tuomitsee toksisen fanikulttuurin: ”Ihmiset iloitsevat, kun elokuva floppaa”

Mennyt vuosi oli ilmeisesti melko surkea Martinille.

2.2.2024 18:31

Tulen ja jään laulu –kirjasarjan luonut George R. R. Martin on mukana myös televisio- ja elokuvabisneksessä.

Hän päivitti juuri blogiaan. Uusin blogikirjoitus sai otsikokseen ”Synkät päivät” ja hänen mielialansa sitä kirjoittaessa oli masentunut.

– 2023 oli painajaismainen vuosi maailmalle, maallemme ja minulle sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Olen onnellinen, että vuosi on ohitse, mutta ikävä kyllä näyttää siltä, että vuosi 2024 on luultavasti vielä kauheampi, Martin kertoo.

– Etsin lohtua sieltä mistä voin. Vaikkapa suklaisista valtaistuimista, jos muuta ei ole tarjolla. Kirjoista. Elokuvista ja televisiosarjoista, vaikka toksisuutta onkin kaikkialla.

– Joskus aikoinaan oli hauska jutella ihmisten lempikirjoista- ja elokuvista. Oli hauska käydä kiivaita väittelyitä eri mieltä olevien fanien kanssa, mutta nyt sosiaalisen median aikana on täysin mahdotonta sanoa pelkästään ”En pitänyt kirja X:stä tai elokuva Y:stä tämän takia”. Sosiaalista mediaa hallitsevat antifanit, jotka juttelevat mieluummin asioista, joita he vihaavat. He nauttivat päästessään tanssimaan niiden ihmisten haudoille, joiden elokuvat floppaavat.

Martin jutteli taannoin The New York Timesin haastattelussa fanien vihasta Game of Thronesin finaalijaksoa kohtaan.

– Ihmiset sanovat, etteivät halua enää nähdä Game of Thronesia missään muodossa, joten he eivät aio katsoa mitään uutta sarjaa siihen liittyen, Martin kertoi.

Ihmiset ovat tosiaan päättäneet olla katsomatta spinoff-sarjoja, koska eivät pitäneet siitä, kuinka Game of Thrones päättyi.

– Siis puhummeko miljoonasta vai tuhannesta ihmisestä? Eikö näillä ihmisillä ole mitään muuta tekemistä kuin twiitata päivästä toiseen?

Game of Thronesiin liittyen on tekeillä ainakin House of the Dragonin kakkoskausi, The Winds of Winter -kirja, Nine Voyages –animaatiosarja, Jon Snow -spinoff-sarja sekä A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight- ja 10,000 Ships -sarjat.

Lähde: Indiewire

Lisää luettavaa