Harrison Ford kieltäytyi rooleista näissä menestyselokuvissa

Legendaarinen Harrison Ford on vuosien varrella kieltäytynyt monista suuren luokan rooleista menestyselokuvissa. Alla on muutamia menestyselokuvia, joissa näyttelemisestä Ford kieltäytyi.

Alien – kahdeksas matkustaja

Fordille tarjottiin kapteeni Dallasin roolia Ridley Scottin klassikkoelokuvassa. Ford ei suostunut ottamaan roolia vastaan, koska hän ei halunnut tehdä toista avaruusaiheista elokuvaa Tähtien sodan jälkeen. Tom Skerritt valittiin Fordin kieltäydyttyä Dallasin rooliin.

Jurassic Park

Ford haluttiin Alan Grantin rooliin klassikkoseikkailussa, mutta hän ei suostunut ottamaan osaa vastaan tuntemattomista syistä. Sam Neill päätyi esittämään Grantia.

Schindlerin lista

Steven Spielberg halusi Fordin Oscar Schindlerin roolin. Ford kieltäytyi osasta, vaikka hän piti käsikirjoituksesta. Fordin mielestä hän oli sen verran kuuluisa, että hänen kaltaisensa näyttelijä olisi vienyt huomion elokuvan tärkeältä tarinalta. Liam Neeson roolitettiin Schindleriksi.

Meren raivo

Fordille tarjottiin kapteeni Billy Tynen roolia vuonna 2000 ilmestyneessä meriseikkailussa. Ford kieltäytyi roolista, koska hän ajatteli kuvauksista tulevan liian intensiiviset. Lopulta George Clooney sai kapteenin roolin.

Punaisen Lokakuun metsästys

John McTiernanin ykkösvalinta esittämään Jack Ryania oli Ford, joka kieltäytyi roolista, koska hän halusi tehdä Kunnes toisin todistetaan -elokuvan. Ryaniksi valittiin Alec Baldwin. Ford kuitenkin päätyi esittämään Ryania Punaisen Lokakuun metsästyksen jatko-osissa Näkymätön vihollinen ja Isku Kolumbiaan. Baldwin ei palannut rooliin aikatauluongelmien vuoksi.

Kuva: Salaisuus pinnan alla

Lähde: Whatculture

Aiheeseen liittyvät jutut