HBO Maxin poistamat sarjat siirtyvät kilpailijalle – Uusi suoratoistopalvelu nappasi ison potin katsottavaa, mukana Krista Kososen suosikkisarja

Moni on ihmetellyt, minne Beforeigners-sarja ja monet muut nimikkeet katosivat HBO Maxilta. Nyt toteutuneen sopimuksen myötä nämä HBO Maxin alkuperäissarjat siirtyvät SkyShowtimen valikoimaan.

10.1.2023 11:00

Suoratoistopalvelu SkyShowtime on julkistanut kilpaillun prosessin päätteeksi hankkineensa HBO Maxilta yksinoikeudet Euroopassa 21 paikalliselle sarjalle.

Kauppa tuo SkyShowtimelle kaiken kaikkiaan 168 jaksoa – yli 150 tuntia – uutta ja jo aiemmin nähtyä alkuperäisohjelmistoa. Taloudellisia lukuja ei paljastettu.

Kaupan myötä SkyShowtime vauhdittaa alkuperäisohjelmistojen tuotantoaan ja vahvistaa paikallista sisältötarjontaa kaikilla markkina-alueillaan.

Sopimus sisältää kolme uutta sarjaa, jotka ovat valmistuneet, ja joiden maailmanensi-ilta nähdään SkyShowtimella vuoden 2023 aikana.

Uuden kaupan myötä SkyShowtime Originals -brändin alle menevät sarjat ovat suomalais-ruotsalainen yhteistuotanto ID, The Winner (Tšekki ja Slovakia) sekä Warszawianka (Puola). SkyShowtime näyttää myös espanjalaisen Por H o Por B -sarjan toisen kauden. Myös ensimmäinen kausi löytyy palvelusta. Sarjojen ensi-iltapäivät julkistetaan myöhemmin.

Kaupassa SkyShowtimeen siirtyy myös muita suosittuja sarjoja, jotka on aiemmin nähty HBO Maxilla. Näitä jo HBO Maxista kadonneita sarjoja ovat Beartown (Ruotsi), Krista Kososen tähdittämä Beforeigners (Norja), Kamikaze (Tanska), Lust (Ruotsi) ja The Informant (Unkari).

SkyShowtimella on optio hankkia maailmanlaajuiset oikeudet mihin tahansa palaaviin sarjoihin tai tilata uusia kausia useisiin eri sarjoihin.

Yhdeksän uuden ja käynnissä olevan sarjan lisäksi HBO Maxin kahdentoista sarjan useat kaudet tulevat SkyShowtime-palveluun  maaliskuun alussa.

Nämä sarjat ovat: Czech It Out! (Tšekki), Foodie Love (Espanja), Hackerville (Romania), No Activity (Espanja), One True Singer (Romania), Pray, Obey, Kill (Ruotsi), Ruxx (Romania), Success (Kroatia), Todo Lo Otro (Espanja), The Sleepers (Tšekki), Tuff Money (Romania) ja Welcome to Utmark (Norja).

Sarjat tulevat katsottavaksi kaikille SkyShowtimen tilaajille kaikissa 22 maassa.

SkyShowtimen toimitusjohtaja Monty Sarhan kommentoi asiaa tiedotteessa:

”Paikalliset ohjelmistot ovat tärkeä osa strategiaamme, ja olemme tyytyväisiä siihen, että SkyShowtime on koti näille uusille sekä jo ennestään suosituille sarjoille, jotka resonoivat yleisöissä halki Pohjoismaiden, Keski- ja Itä-Euroopan sekä Espanjan.”

SkyShowtime lanseerasi palvelunsa syyskuussa ensimmäisenä Tanskassa, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Nyt palvelu on lanseerattu 12 markkina-alueelle, ja laajeneminen jatkuu vuoden 2023 aikana.

Paikallisen ohjelmiston lisäksi SkyShowtime julkaisee Universal Picturesin, Paramount Picturesin, Nickelodeonin, DreamWorks Animationin, Paramount Plussan, Showtimen, Sky Studiosin ja Peacockin teatterilevitykseen tarkoitettujen elokuvien, uutuussarjojen, lasten ja perhesisältöjen sekä ikonisten kirjastonimikkeiden ja elokuvasarjojen ensiesitykset.

Lue myös: Krista Kososesta on nousemassa kansainvälinen tähti: ”Näyttelijävalinta oli ihan järjetön prosessi”

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa