HBO:ta syytetään trollitilien käyttämisestä elokuvakriitikkoja vastaan

Mielipidevaikuttamista tehdään monin tavoin.

2.11.2023 14:40

HBO:n entinen johtajien avustaja Sully Temori on haastanut yhtiön oikeuteen laittoman irtisanomisensa takia. Hänen haasteestaan ilmenee kuitenkin muitakin mielenkiintoisia seikkoja.

Temorin mukaan HBO:n pomot ovat perustaneet Twitteriin/X:ään trollitilejä, joiden avulla he ovat trollailleet, kritisoineet ja haukkuneet muun muassa Rolling Stone- ja Vulture-lehtien kriitikoita heidän vähemmän mairittelevien arvosteluidensa takia.

Temori väittää, että HBO:n ja Maxin toimitusjohtaja Casey Bloys olisi määrännyt alaisiaan trollaamaan arvostettujen kriitikoiden tilejä. Temorin mukaan Bloys ja ainakin yksi toinen johtaja käskytti ”feikkitilien armeijaa”, joiden avulla taisteltiin huonoja arvioita vastaan.

– HBO aikoo käyttää kaikki mahdolliset voimansa, jotta herra Temorin syytteet kumotaan valheellisina. Emme aio kommentoida näitä väitteitä tämän enempää, HBO:lta vastattiin syytöksiin.

Temorilla on lukuisia kuvankaappauksia hänen, HBO:n draamapuolen ohjelmistovastaavan Kahtleen McCaffreyn sekä HBO:n draamapuolen johtajan Francesca Orin välisistä keskusteluista.

Temori väittää saaneensa potkut seksuaalisen suuntautumisensa sekä invaliditeettinsa takia. Hän on nimennyt haasteessa HBO:n, Warner Median, McCaffreyn, Orsin, The Weekndin (Abel Tesfaye) sekä kaksi The Idol -sarjan tuottajaa. Temori väittää heidän kiusanneen ja ahdistelleen häntä, jotta hän lopettaisi työnsä.

Kriitikot ovat jo niin tottuneita negatiiviseen kommentointiin ja trollailuun, että nämä väitetyt HBO:n trollitilit ovat tuskin tehneet sen erikoisempaa vaikutusta internetin pohjattomassa trollimeressä. Arvostelupommitus, masinointi, maalitus ja muut keinot ovat jo tuttuja juttuja joka rintamalla.

Lähde: Comicbook

Lisää luettavaa