Heikoin Indiana Jones -elokuva ei onneksi jäänyt viimeiseksi – Lisää seikkailuja on tulossa

IMDb-arvosana 6,1.

15.6.2022 05:00

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2008 valmistunut Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta.

Arkeologisankari Indiana Jones (Harrison Ford) suuntaa yhdessä moottoripyöräilijänuorukaisen (Shia LaBeouf) kanssa Etelä-Amerikkaan legendaarisen kristallikallon jäljillä. Aarteen joutuminen vääriin käsiin voisi saattaa maailmanrauhan vaakalaudalle.

Monet ajattelivat elokuvan ilmestyttyä, että se jää Harrison Fordin viimeiseksi esiintymiseksi Indiana Jonesina, sillä näyttelijällä oli tuolloin ikää jo 66 vuotta.

Lisää on kuitenkin tulossa. Seuraavaa Indiana Jones -seikkailua on tehty jo pitkään, mutta projektissa on ollut monia vaiheita, jotka ovat lykänneet tuotantoa, ja siihen päälle iski vielä koronaepidemia.

Viimeisimmän tiedon mukaan Indy 5 ilmestyy kesällä 2023, jolloin Ford täyttää 81 vuotta. Siinä kolme ensimmäistä elokvuaa ohjannut Steven Spielberg on jättänyt ohjausvastuun James Mangoldille (Logan, Le Mans 66). Spielbergillä on viidennessä elokuvassa kuitenkin sormensa pelissä tuottajana.

Kristallikallon valtakunta sai Episodin ensi-ilta-arviossa neljä tähteä.

”Pienet puutteet, kuten sivuosien esittäjät, logiikan ja uskottavuuden puute sekä juonen heppoisuus eivät pääse häiritsemään katselukokemusta, siitä meno ja meininki pitää huolen”, kirjoitti Jouni Vikman arviossaan toukokuussa 2008.

Totuus kuitenkin on, että Episodin arvio oli poikkeus, ja elokuva sai paljon kuraa niskaansa sekä faneilta että kriitikoilta. Ehkä siksi onkin parempi, että Kristallikallon valtakunta ei jäänyt elokuvasarjan huipennukseksi, sillä fanit jäivät selvästi kaipaamaan vielä jotain parempaa.

Kristallikallon valtakunta esitetään Nelosella nyt kahteen otteeseen:

  • Ke 15.06.2022 klo 22.05
  • La 18.06.2022 klo 00.15

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia