Helsinkiin tulee uusi erilainen elokuvateatteri – leffaa katsoessa voi nauttia baaripalveluista

Helsingissä avataan keskiviikkona 30. marraskuuta uusi elokuvateatteri Riviera.

Atte Laurila, Jukka Almén ja Hannele Pellinen.

Riviera on lehdistötiedotteen mukaan uudenlainen elokuvateatteri, jossa elokuvaa katsellessa voi samalla nauttia baaripalveluista. Se on Suomen ensimmäinen päivittäin toimiva elokuvateatteri, jossa on baari sekä anniskelu- ja ruokatarjoilua salissa.

Teatterisalissa tarjoillaan drinkkejä, viiniä, olutta, kahvia ja virvokkeita sekä sormisyötävää ruokaa, jonka voi helposti nauttia pimeässä. Rivierassa on täydet anniskeluoikeudet. Elokuvia katsellaan yhden ja kahden hengen sohvilta, joiden vieressä on pienet pöydät ruokaa ja juomaa varten. Tekniikan osalta salissa on elokuvateatteritason puitteet. Elokuvateatterisalin lisäksi Rivierassa toimii myös itsenäinen baari, joka on auki joka päivä iltapäivästä pikkutunneille. Salissa on 60 ja baarissa 30 asiakaspaikkaa.

Elokuvia näytetään joka päivä. Avausviikon ohjelmistossa nähdään ennakkonäytöksenä Paul Verhoevenin Cannesissa kohahduttanut Elle, vastaparinaan Verhoevenin kulttiklassikko Robocop vuodelta 1987 sekä Jeremy Rennerin ja Amy Adamsin tähdittämä älykäs scifi-trilleri Arrival.

Rogue One: A Star Wars Story -elokuvan 14.12. olevan maailman ensi-illan liput tulevat myyntiin Rivierassa 23.11. Lisäksi Rivierassa on tapahtumallisia esityksiä, kuten vain yhtenä päivänä joka puolella maailmaa näytettävä Nick Cave and the Bad Seeds: One More Time with Feeling -dokumentti ja koko päivän kestävä Groundhog Day (Päiväni murmelina) -tapahtuma, kuratoituja sarjoja jo ensi-iltansa saaneista ja vanhemmista elokuvista, oopperaa, teatteria, konsertteja, taidetta, urheilua, seminaareja ja tv-sarjoja.

Talo, missä Riviera sijaitsee, on rakennettu 1907 ja se on ensimmäisiä Kallion kaupunginosaan nousseita kivirakenteisia työväen asuintaloja. Tiloissa toimi Elokuvateatteri Kruunu vuosina 1955-1977 ja Riviera vuosina 1977-82. Riviera oli osa legendaarisen suomalaisen elokuva-alan edelläkävijän Freddy Kamraksen lähes 40 elokuvateatterin rypästä. Viimeisimpänä tilassa on toiminut musiikkiteatteri Bolero.

Rivieran toiminnasta vastaavat Atte Laurila, Jukka Almén ja Hannele Pellinen ja sen omistaa Riviera Kallio Oy. Riviera on saanut tukea hankkeeseen Suomen elokuvasäätiöltä (SES), Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskukselta, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta (ELY-keskus) ja Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskukselta (AVEK).

Atte Laurila kuvailee Rivieraa seuraavasti:

“Hollywood-action ja keskiolut. Tai hyvä lager. Ainakin lasi punkkua ja arthousea. Elämänmakuista draamaa ja tarpeeksi kuivaa valkkaria. Täällähän voisi tsiigaa joskus fudismatsin. Miksei bisse menisi myös oopperan kanssa? James Bond ja martini, tiedät kyllä miten. Kliseitä. Klassikoita. Uutta ja tuoretta, ohjelmistossa ja satavarmasti lautasella. Leffamenut jokaiseen makuun. Yhteisöllisempiä sarja-maratoneja. Binge-watching, binge-eating, emme tuomitse. Energiaa, endorfiineja, pitkiä keskusteluja merkittävien pätkien jälkeen. Valkokangas, baari, ravintola. Elokuvat, ruoka ja juoma. Parhaita juttuja elämässä.”