Hobitti-näyttelijä tylytti: ”Olimme maailman kalleimpia extroja”

Kuvauksissa mahtoi olla välillä ikävää.

Hobitti trilogia oli kaupallinen menestys, mutta sitä pidetään yleisesti aika paljon kehnompana trilogiana kuin Taru sormusten herraa. Syitä haettiin ainakin liiallisesta tietokonegrafiikan käytöstä sekä myös siitä, että alkuperäinen tarina pohjautuu vain yhteen kirjaan.

Elokuvasta on kritiikkinsä sanottavana myös näyttelijä John Callenilla, joka esitti Oin-nimistä kääpiötä kaikissa kolmessa elokuvassa.

– Vaikka kuuluimme ydinryhmään näyttelijöitä, meistä tuntui välillä, että olimme tulossa maailman kalleimmiksi extroiksi, Callen sanoi.

– Olisiko sillä ollut tekemistä asian kanssa, että studio oli sanonut: ”Nämä kääpiöt ovat ihan ok, mutta kunnon tarinat ovat taistelussa Thorinin ja pahojen örkkien välillä sekä Radagastin ja Gandalfin kanssakäymisessä, kun he etsivät Galadrielia ja hänen apuaan.” Jos studio halusi tätä, sitä he totisesti saivat. He kuitenkin menettivät sen sydämen, jonka kanssa aloitimme, Callen jatkoi kritiikkiään.

Alkuperäinen kirja keskittyi paljon enemmän Bilboon ja kääpiöihin heidän taipaleellaan. Kirjassa jokainen kääpiö myös sai olla hetken keskipisteenä.

Raportoidusti Peter Jackson ja Warner Bros kuitenkin muuttivat tarinaa muokatessaan kirjasta käsikirjoitusta. Jackson lisäsi juonikulkuja sekä hahmoja, joita ei kirjassa ollut lainkaan.

Asiasta lisää alla olevalla videolla.

Lähde: Movie Web

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut