Hollywood-tähti Milla Jovovich kuvaili kauhistuttavaa aborttikokemustaan – näkee edelleen painajaisia

Protestoi uusia lakeja vastaan.

43-vuotias näyttelijä Milla Jovovich kertoi abortistaan, jonka hän koki kaksi vuotta sitten neljännellä raskauskuukaudellaan. Yhdysvalloissa on viime aikoina päätetty tiukennetuista aborttilaeista, jotka ovat herättäneet keskustelua myös elokuvatähtien keskuudessa.

– Naisten oikeus kokeneiden lääkäreiden tekemiin turvallisiin abortteihin on jälleen vaakalaudalla. Viime tiistaina Georgian kuvernööri Brian Kemp allekirjoitti erittäin ankaran lain, joka kieltää abortit kuuden viikon raskauden jälkeen, Jovovich julisti.

Näyttelijä sanoi, että monet naiset eivät edes ymmärrä olevansa raskaana vielä kuuden viikon kohdalla. ”Ei myöskään raiskauksen tai insestin kohdalla”, Jovovich tarkensi ja lisäsi, että Georgia on kuudes osavaltio, jossa kyseisenlainen tiukka aborttilaki on viety läpi.

Tähti kertoi omasta abortistaan, jonka hän teki ollessaan Itä-Euroopassa kuvauksissa. Jovovichin täytyi olla koko operaation ajan valveilla.

– Se oli yksi kauheimpia kokemuksia, jonka olen koskaan kokenut. Näen edelleen painajaisia siitä. Olin yksin ja avuton. Kun ajattelen sitä faktaa, että naisten täytyisi kohdata abortit vielä huonommissa olosuhteissa kuin minä – uusien lakien takia, vatsassani kouristaa, Jovovich jatkoi.

Tähti kärsi abortin jälkioireena masennuksesta. Hän myös eristäytyi kuukausiksi. Kovalla työllä hän kuitenkin kaivoi itsensä kuopasta ylös. Tässä hän onnistui lomailemalla, puutarhaa hoitamalla, syömällä terveellisesti sekä käymällä kuntosalilla joka päivä.

Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut