Hollywood-tähti River Phoenixin kuolemasta lopultakin sisäpiirin tietoa julki – naisystävä ennakoi jotain olevan pielessä

Näyttelivät yhdessä viimeiseksi jääneessä elokuvassa.

Maailma koki suuren menetyksen 31. lokakuuta 1993. Sukupolvensa lupaavimpiin näyttelijöihin kuulunut River Phoenix kuoli tuolloin kokaiinin ja heroiinin yliannostukseen. Hän oli vasta 23-vuotias.

Tapaus sattui tuolloin Johnny Deppin omistamassa The Viper Room -yökerhossa. Phoenixin tuolloinen naisystävä Samantha Mathis on nyt paljastanut asioita tuon traagisen illan tapahtumista.

Mathis saapui paikalle Deppin yökerhoon Phoenixin kanssa ja tunsi heti olonsa oudoksi.

– Tiesin, että jotakin oli pielessä sinä iltana, jotain, jota en ymmärtänyt, Mathis sanoi.

– En nähnyt kenenkään ottavan huumeita, mutta hän oli sellaisessa pöllyssä, joka sai oloni epämukavaksi, Mathis jatkoi.

Näyttelijätär vaati heitä lähtemään yökerhosta, mutta Phoenix halusi jäädä soittamaan musiikkia ystäviensä kanssa. Paikalla oli ainakin Depp, Red Hot Chili Peppers -bändin jäseniä sekä Gibby Haynes Butthole Surfers -bändistä. Paikalla oli myös Pulmuset-sarjan Christina Applegate, jota Mathis kuvaili pelokkaan ja epävarman oloiseksi. ”Hän oli kuin peura auton valoissa.”

Mathisin mukaan Phoenix oli käyttänyt huumeita jo ennen yökerhoon saapumista. Näyttelijätär sanoo, että hän sai kuolettavan annoksen heroiinia kuitenkin vasta paikan päällä.

– 45 minuuttia saapumisemme jälkeen hän oli kuollut, Mathis kertoi.

Mantiksen palatessa vessasta, hän näki Phoenixin nahistelemassa toisen miehen kanssa jalkakäytävällä. Tuolloin Phoenix kaatui ja alkoi kouristelemaan. Riverin sisarukset Joaquin ja Rain kiirehtivät paikalle.

– Tulkaa, hän kuolee, Joaquin oli tuskaillut.

River todettiin myöhemmin kuolleeksi sairaalassa. Syynä oli yliannostus kokaiinista ja heroiinista.

Mathis sanoi, ettei ole puhunut illasta aiemmin, koska hän traumatisoitui Phoenixin kuolemasta. Näyttelijätär kuitenkin on viime aikoina kokenut, että ”universumi haluaa minun puhuvan hänestä.”

Phoenix muistetaan muun muassa Matkalla Idahoon ja Stand By Me – viimeinen kesä -elokuvista. Hän esitti niin ikään nuorta Indiana Jonesia Indiana Jones ja viimeinen ristiretki -elokuvassa.

Kuvituskuvassa Mathis ja Phoenix elokuvassa That Thing Called Love.

Lähde: News.com.au

Aiheeseen liittyvät jutut