Hugh Jackman, Spielberg, Gyllenhaal ja monet muut muistelevat Stephen Sondheimia: ”Kyllä, hän oli olemassa”

Suuri kyky jätti suuren aukon.

28.11.2021 18:31

Taidemaailma suree legendaarisen musikaalinero Stephen Sondheimin kuolemaa. 91-vuotiaana kuollut Sondheim on tehnyt muun muassa musikaalit Sweeney Todd – Fleet Streetin paholaisparturi, Company ja Into the Woods. Hän myös sanoitti West Side Storyn.

Uuden version West Side Storysta vastikään ohjannut Steven Spielberg muistelee Sondheimia, jonka kanssa hän ystävystyi vasta vastikään. ”Olin yllättynyt, että hän tiesi enemmän elokuvista kuin melkein kukaan kenet olin koskaan tavannut. Kun puhuimme, en malttanut odottaa kuulevani hänen omalaatuisia näkemyksiään taiteesta, politiikasta ja ihmisistä.”

Näyttelijä Hugh Jackman kirjoitti, että silloin tällöin tulee henkilö, joka muuttaa fundamentaalisesti taidemuotoa. ”Stephen Sondheim oli yksi heistä. Miljoonat surevat hänen kuolemaansa. Haluan myös ilmaista kiitollisuuteni kaikesta mitä hän on antanut minulle ja niin monille muille.”

Näyttelijä Jake Gyllenhaal jakoi kuvan, jossa Sondheim katsoi musikaalinsa Sunday in the Park with George ensi-iltaa. ”Olen kiitollinen, että olen viettänyt aikaa amerikkalaisen musikaalin mestarin ja maestron kanssa, ja saanut näytellä hänen Georgeaan. Olemme menettäneet jättiläisen.”

Nykypäivän musikaalinero Lin-Manuel Miranda kirjoitti myös ajatuksensa mestarista Twitteriin: ”Tulevat historoitsijat: Stephen Sondheim oli todellinen. Kyllä, hän kirjoitti Tonyn & Marian JA Sweeney Toddin JA Bobbyn JA Georgen JA Foscan JA lukemattomia muita. Jotkut pohtivat, jos Shakespeare oli ryhmä kirjoittajia, mutta Steve oli oikea ja olemassa ja hän nauroi niin kovaa esityksissä ja rakastimme häntä”.

Näyttelijä George Takei kirjoitti: ”West Side Storysta Sweeney Toddiin, Gypsystä Sunday in the Park with Georgeen, hänenlaistaan mestaria ei tule toista”.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Jake Gyllenhaal (@jakegyllenhaal) jakama julkaisu

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia