Huippuluokan tähtikaartilla varustettu 2. maailmansodan leffa nyt Disney Plussassa – kyllähän tämä viihdyttää

IMDb-arvosana on 6,1.

Disney Plussaan on lisätty elokuva The Monuments Men (2014).

Elokuva perustuu tositarinaan historian mahtavimmasta aarrejahdista. Toimintadraama kertoo seitsemästä parhaat päivänsä nähneestä huonokuntoisesta joukosta museonjohtajia, taiteilijoita, arkkitehtejä, kuraattoreita ja taidehistorioitsijoita, jotka lähtivät toisen maailmansodan etulinjoille pelastaakseen taiteen mestariteoksia natsivarkailta ja palauttaakseen ne oikeille omistajille. Mutta kun miehet huomaavat taistelevansa aikaa vastaan välttääkseen tuhansien vuosien arvosta kulttuuriaarteita tuhoutumasta, he laittavat henkensä vaaralle alttiiksi suojellakseen ja puolustaakseen ihmiskunnan suurimpia saavutuksia.

Näyttelijöinä George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin sekä Bob Balaban. Ohjauksesta vastaa Clooney.

Episodin kolmen tähden arvostelussa kirjoitettiin seuraavasti:

”The Monuments Men on erittäin viihdyttävä elokuva niin mainioiden näyttelijöidensä kuin kiinnostavan aihepiirinsä vuoksi. Taiteen suojelijoiden hajotessa melkein saman tien omille teilleen myös elokuvan rakenne kärsii siinä määrin, että loppujen lopuksi kokonaisuuden kiinnostavimmaksi elementiksi jää aikaisemmin tuntemattomaksi jäänyt näkökulma toiseen maailmasotaan. Vasta loppupuolellaan The Monuments Men löytää vihdoinkin hengästyttävyyttä, vaikuttavuutta ja koskettavuutta sisältävän seikkailuvaihteen, jota se on aikaisemminkin tavoitellut.”

Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut