Huomasitko? Leialla vihjattiin olevan jedi-kykyjä jo alkuperäisessä Star Wars -trilogiassa?

Näinkös se meni?

CBR-julkaisun Rita Dorsch pohti Leian kykyjä Voiman suhteen. Hänen mielestään vihjeitä hänen jedi-kyvyistään annettiin jo alkuperäisessä trilogiassa.

Elokuvissa nähdään muutamia hetkiä, jotka voisi tulkita niin, että Leialla on herkkyyttä Voiman valjastamiseen. Imperiumin vastaiskussa Leia esimerkiksi tuntee Luken tarvitsevan apua hänen roikkuessaan Pilvikaupungin alapuolella. Lisäksi Leia on Jedin paluussa itsevarman luottavainen, että Luke on selvinnyt Kuolemantähden tuhosta.

Tilanteita on saatettu pitää Luken voimien ansiona tai jonkinlaisena kaksosten yhteytenä, mutta ne saattavat vihiä myös Leian kyvystä käyttää Voimaa.

Dorsch nosti vielä kolmanneksi esimerkiksi Leian kuulustelun Tähtien sodassa. Kohtauksessa kuulusteludroidi yrittää saada (kameran ulkopuolisena tapahtumana) Leian paljastamaan Kapinaliiton tukikohdan sijainnin.

Moff Tarkin joutuu pettymään ja toteamaan vankinsa vastustuskyvyn olevan huomattavan suuri kuulusteludroidia vastaan. Tästä voi ehkä myös vetää yhtymäkohtia Leian ja Reyn välille, sillä Rey on niin ikään vastustuskykyinen kuulustelulle.

Lopullisen totuuden tietänee vain Star Warsien luoja George Lucas.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut