Huomasitko tämän juoniaukon Die Hard -elokuvassa? Asialle on nykyään selitys

Pitäisiköhän tämä katsoa tänä jouluna?

24.12.2017 08:03

Monet pitävät Die Hard -elokuvaa jouluelokuvana, joten pienen trivian kertominen siitä lienee paikallaan.

Elokuvassa nähdään upea kohtaus, jossa ryöstäjien johtaja Hans Gruber (Alan Rickman) ja John McClane (Bruce Willis) kohtaavat ja keskustelevat hetken aikaa. Rickmanin esittämä terroristi väittää olevansa panttivanki, mutta McClane ei mene lankaan. Katsojille ei kuitenkaan koskaan väännetty rautalangasta, mistä McClane tiesi kyseessä olevan Hans.

Kaikki eivät ehkä ole pitäneet kohtausta juoniaukkona, vaan ovat ajatelleet, että McClane vain käytti vaistojaan tilanteessa. Joitakin kohtaus on kuitenkin syystä tai toisesta ihmetyttänyt.

Elokuvan käsikirjoittaja Steven E. de Souza paljasti, että elokuvasta leikattiin pois kohtaus, jossa terroristit synkronisoivat kellonsa. Lisäksi kohtauksessa kävi ilmi, että kellot olivat kaikki samanlaisia Tag Heuer -kelloja.

Elokuvasta puuttuu myös kohta, jossa McClane huomaa, että terroristeilla on kaikilla samanlaiset kellot, joten katsoja ei ymmärrä McClanen huomaavan juuri Gruberin kellosta tämän olevan ryöstöporukan jäsen.

– Kun Bruce tarjoaa tupakan Alan Rickmanille, Bruce näkee kellon. Näet hänen silmien katsovan kelloa. Siitä hän tietää, että hän on yksi terroristeista, de Souza kertoi.

Lähde: Digital Spy

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia