Huomio, tarkkasilmäiset Pixar-fanit: Uusi animaatio täynnä piilotettuja elokuvaviittauksia

Pixarin elokuvat ovat tunnetusti täynnä sisäpiirin vitsejä ja viittauksia. Disney-Pixarin uutuusanimaatio Doria etsimässä (Finding Dory) ei poikkea kaavasta, vaan oivaltavat katsojat tulevat löytämään tutut referenssit tästäkin animaatioseikkailusta.

– Tässä elokuvassa on paljon niin sanottuja pääsiäismunia (englanniksi Easter eggs), tuottaja Lindsey Collins paljastaa. – Osa niistä on perinteisiä, Pixarin elokuvissa aiemmin nähtyjä viittauksia, ja osa täysin uusia.

Apulaisohjaaja Angus MacLane myöntää, että pääsiäsimunilla ja nyt julkaistavan elokuvan esiosalla, Nemoa etsimässä -menestysanimaatiolla, on yllättävä yhteys.

– Nemo oli itseasiassa yksi ensimmäisistä ”pääsiäismunista” joita laitoimme aloimme laittaa Pixarin elokuviin. Esimerkiksi Monsterit Oy:ssä oli lukuisia Nemo-leluja.

– Myös Toy Story -elokuvissa olevan Pitsaplanetta-ravintolan auto on useissa elokuvissamme, Collins paljastaa. – Yritämme sijoittaa viittaukset paikkoihin jotka eivät ole itsestään selviä, jotta hauskuus säilyisi.

– Jokaisesta elokuvastamme löytyy myös yhdistelmä ”A113” jossain muodossa.

Yhdistelmä viittaa luokkahuoneeseen Kalifornian Taideinstituutissa, jossa Pixarin perustaja John Lasseter sekä lukuisat muut Pixarin vaikuttajat suorittivat graafisen alan opintoja.

Kyselyyn pääsiäismunien sijainnista MacLane ja Collins eivät vastaa.

– Meille on kerrottu ettemme saa paljastaa viittausten sijoituspaikkoja, MacLane lisää. – Minä itse sain tietää säännöstä kantapään kautta.

MacLane ja Collins kuitenkin myöntävät, että Doria etsimässä -elokuvassa A113-viittaus on sijoitettu kahteen eri paikkaan.

Suomalaisyleisö saa liittyä ”pääsiäismunajahtiin” elokuun 28. päivä, kun Doria etsimässä saa Suomen ensi-iltansa Helsingissä. Lisää elokuvan teosta voi lukea elokuun Episodi-lehdestä, jossa Dorin englannin kielisenä ääninäyttelijänä toimiva Ellen DeGeneres, Ruori-merileijonan englantilaisäänenä esiintyvä Dominic West ja ohjaaja-käsikirjoittaja Andrew Stanton kertovat siitä MacLanen ja Collinsin ohella.

Aiheeseen liittyvät jutut