Hurja uutispommi Stephen Kingin ja kauhun ystäville: J. J. Abrams tuottamaan jättiprojektia

Stephen King on modernin kauhun jättinimi. Ikävä kyllä suurin osa Kingin kirjoista tehdyistä adaptaatioista on melkoista b-luokan suttua ja huttua, mutta ehkä saamme uuden poikkeuksen pitkälle listalle.

Tehoste-ekspertti J. J. Abramsin Bad Robot -tuotantoyhtiö ilmoitti melkoisesta kauhuprojektista. Tiedättehän Castle Rockin? Kingin luoman mainelaisen fiktiivisen kaupungin, jonka rajojen sisällä ja sen ulkopuolellakin tapahtuu aina kummia.

Castle Rock syntyi Kosketus-kirjaan vuonna 1979. Kaupungista on sen jälkeen kehittynyt Kingin universumin keskus. Viimeksi Castle Rockissa tapahtui karmeita vuoden 2013 Tohtori unessa sekä Revival-novellissa 2014. Kaupungin nimi tulee William Goldingin vuoden 1954 klassikkokirjasta Kärpästen herra.

Abrams ilmoitti tekevänsä Castle Rockiin sijoittuvan sarjan Hululle. Sarja kerää kokoon kaupungin tärkeimpiä hahmoja ja tapahtumia. Jokainen kausi keskittyy eri tarinaan.

Muun muassa Cujo, Pimeä puoli ja Tarpeellista tavaraa tapahtuvat Castle Rockissa, mutta se mainitaan myös esimerkiksi Creepshow’ssa, Tukikohdassa, Unissakävelijöissä ja jopa Se-romaanissa.

Katso julkistusvideo alta.

Kuva: Stephen King Uinu, uinu lemmikkini filmatisoinnissa.

Lähde: Bloody Disgusting

Aiheeseen liittyvät jutut