Hymyilevälle miehelle taas voitto – Oona Airola hurmasi palkintojenjakotilaisuudessa

Hymyilevä mies palasi viikonloppuna kotiin jälleen yksi pysti kainalossa. Juho Kuosmasen ohjaama elokuva voitti Lyypekin viisipäiväisellä festivaalilla Baltic Film Prize -palkinnon. Se on tunnustus merkittävälle pohjoismaiselle elokuvalle.

Palkintojenjakogaalassa Olli Mäkeä esittävä Jarkko Lahti, Elis Askin roolissa nähtävä Eero Milonoff ja Raijan roolin vetävä Oona Airola ottivat vastaan ison lasipystin. Samassa tilaisuudessa Airola (kuvassa) hurmasi yleisön laulamalla suomeksi ja välillä viheltämällä James Bond Istanbulissa -elokuvasta tutun kappaleen Idän ja lännen tiet (From Russia with Love).

Festivaalin pääpalkintoa tavoitteli tänä vuonna 16 pitkää elokuvaa. Meiltä mukana oli Hymyilevän miehen ohella myös Saara Cantellin Tulen morsian. Palkinnon ja 12 500 euroa nappasi kuitenkin islantilainen Gudmundur Arnar Gudmundsson ensimmäisellä pitkällä elokuvallaan Heartstone.

Nordische Filmtage Lübeck keskittyy pohjoismaisiin, pohjoissaksalaisiin ja baltialaisiin elokuviin. Jo 60 vuotta järjestetty festivaali kerää vuosittain kolmisenkymmentä tuhatta katsojaa. Ensimmäistä kertaa ohjelmistossa oli nyt mukana myös tv-sarjaosio. Siinä Euroopan ensi-iltansa sai meiltä Johanna Vuoksenmaan Ex-onnelliset. Mukana oli myös muun muassa meilläkin televisiossa esitetty islantilaisen Baltasar Kormákurin Loukussa-sarja.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut