Hyviä uutisia animen ystäville: tässäkin maailmankolkassa on mahdollisuus nähdä aarteita

Tiistaina 20. helmikuuta on Helsingissä, Tampereella ja Turussa mahdollista nähdä japanilainen animaatioelokuva, joka aikaisemmin on käynyt vain piipahtamassa festivaaleilla. Eivätkä hyvät uutiset lopu siihen.

In This Corner of the World (Kono sekai no katasumi ni) nähtiin viime syksynä Rakkautta & Anarkiaa festivaaleilla. Tuolloin Episodi nosti sen festarivalikoiman ”erinomaisiin” nimikkeisiin. Nyt elokuva on nähtävissä Finnkinon Event Cinema -sarjassa. Tällä kertaa siinä on mukana myös suomenkielinen tekstitys.

Yhden ihmisen ja hänen perheensä kautta pienimuotoisen kaunis elokuva kuvaa koko Japanin kipuilua maan joutuessa sopeutumaan uuteen maailmanjärjestykseen. R&A-festivaalien alla Episodi kuvaili rauhallisesti etenevää ja siten katsojan päähenkilön hiljaisen elämän traagisiinkin käänteisiin kietovaa elokuvaa näin:

”1930- ja 40-lukujen Japaniin sijoittuva animaatio In This Corner of the World on kömpelön päähenkilönsä kautta hiljalleen lumoavaa seremoniallisten elämäntapojen ja historiallisen käännekohdan kuvitusta.”

Elokuvan levittäjänä toimiva Impact lupailee, ettei In This Corner of the World jää ainutkertaiseksi tapaukseksi. Viimeistelyä vaille valmiina on levityssopimuksia niin täällä aikoinaan vaille teatterikierrosta jääneitä anime-klassikoita kuin tuoreita nimikkeitäkin, joita ei olla nähty edes festivaaleilla. Lisäksi suunnitelmissa on tuoda maahan japanilaisia näytelmäelokuvia.

Tämän vuoden aikana toimintaa käynnistellään, mutta viimeistään vuonna 2019 pitäisi saada pyörimään jo säännöllisempi juhlasarja, Impactilta lupaillaan.

Katso elokuvan traileri alta:

YouTube video

Lisätietoja ja liput: Finnkino/In This Corner of the World

Aiheeseen liittyvät jutut