Hyviä uutisia animen ystäville: Ylistetty fantasiatarina nähdään Suomessa isolta kankaalta

Oscar-ehdokkuuden napannut japanilaisanimaatio nähdään valkokankaalla erikoisnäytöksissä suomeksi tekstitettynä.

Mirai on Studio Chizun tuottama ja Mamoru Hosodan (Summer Wars) ohjaama palkittu animaatio, joka kertoo rakkaudesta useiden eri sukupolvien aikana.

Fantasiatarinassa nelivuotiaan Kun-pojan elämä kääntyy ylösalaisin, kun perheeseen tulee tyttövauva. Pikkusisko saa nimen Mirai (”tulevaisuus”).

Mirai voittaa pian kaikkien perheenjäsenten sydämet. Äiti joutuu palaamaan työelämään isän jäädessä hoitamaan kotia. Poika alkaa tuntea suurta mustasukkaisuutta Mirai-vauvaa kohtan.

Eräänä päivänä Kun löytää kotinsa puutarhasta outoja vieraita, joista yksi on Mirai, mutta nyt pikkusisko on muuttunut teini-ikäiseksi.

Mirai on saanut ylistävän vastaanoton ympäri maailmaa. Se oli ehdokkaana parhaasta animaatiosta sekä Oscar- että Golden Globe -gaalassa. Arvosteluja keräävällä Rotten Tomatoes -sivustolla sen tuoreusprosentti on peräti 91.

Mirai kasvaa runolliseksi maailmaksi, joka on yhtä aikaa sekä erittäin japanilainen että täysin universaali”, kirjoitti Wall Street Journalin kriitikko Joe Morgenstern.

Elokuvaa esitetään Finnkinon teattereissa erikoisnäytöksissä suomeksi tekstitettynä. Erikoisnäytökset Finnkinolla maanantaina 17. kesäkuuta (Tennispalatsi, Itis, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Plevna, Turku) ja keskiviikkona 26. kesäkuuta (Tennispalatsi, Itis, Oulu, Plevna, Turku). Lisätietoa ja lippuja Finnkinon sivuilta.

Lisäksi Bio Rex esittää elokuvan keskiviikkona 17. heinäkuuta (Hämeenlinna, Vaasa ja Rovaniemi). Muitakin näytöksiä on suunnitteilla. Katso elokuvan traileri alta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.