Ikoninen Dracula ja kaksi muuta klassikkomonsteria lisättiin Universalin Dark Universeen

Tom Cruisen, Sofia Boutellan ja Annabelle Wallisin tähdittämä The Mummy saa ensi-iltansa perjantaina. The Mummy on Universalin hirviöuniversumin eli Dark Universen ensimmäinen leffa (tosin vuonna 2013 sai ensi-iltansa Dracula Untold, joka floppasi pahasti, ja jonka piti olla Dark Universen avauselokuva).

Tulevissa leffoissa nähdään Frankensteinin hirviö, Frankensteinin morsian, Susimies, Näkymätön mies, Mustan laguunin hirviö sekä vampyyrimetsästäjä Van Helsing. Nyt tämä tuttu porukka sai lisävahvistuksia.

Dracula, Notre Damen kellonsoittaja sekä Oopperan kummitus on liitetty tulevien leffojen listaan. On mielenkiintoista nähdä kuka kohtaa kenetkin ja missä elokuvassa.

The Mummyn ohjaaja Alex Kurtzman on myös koko universumi-idean isä. Kurtzman kertoi hirviöiden esiintyvän tulevissa elokuvissa, mutta ei tarkentanut saako jokainen hahmo omansa. Esimerkiksi tri. Henry Jekyll tullaan näkemään jo The Mummyssa.

– Tulevissa elokuvissa on hahmoja, joiden näkyvyyttä voidaan tarpeen mukaan kasvattaa ja jopa spin-offata omiin elokuviinsa. Ideana on ainakin esitellä hirviöiden taustamyytit sekä yhdistellä joitain yllättäviä hahmoja keskenään, Kurtzman kertoo Fandomin haastattelussa.

Quasimodo ja Oopperan kummitus ovat kaksi ensimmäistä Universalin alkuperäishahmoa. Ne syntyivät jo 1920-luvulla. Molempia näytteli Lon Chaney Sr. Dracula taas on yksi ikonisimmista hahmoista, joten eiköhän hän tule saamaan oman elokuvansa. Ainakin toivottavasti.

The Mummyn ensi-ilta 6.6. Bride of Frankesteinin ensi-ilta on helmikuussa 2019.

YouTube video

Lähde: Cinema Blend

Aiheeseen liittyvät jutut