Illalla tv:ssä: Biletystä yli äyräiden – kypsä nainen vauhdissa

Kun meno äityy liian kovaksi.

10.10.2022 17:31

Suussa maistuu kuin vanhalle sukalle, vieressä on alaston vieras mies ja kello käy. Brittisarja The Teacherin Jenna (Sheridan Smith, mm. Cilla) elää kaksoiselämää vähän kuin supersankarit, joskaan hänellä ei juuri ole muistikuvia superhetkistään humalassa. Kuten sarjan nimi kertoo, tämän bilehileen työelämässä ei bailata tanssilattialla pikkutunneille ja harrasteta irtoseksiä.

Minisarja alkaa tilanteesta, jossa opettaja Jennan elämät alkavat kuitenkin sekoittua pahemman kerran. Jane Austenin siveellisistä hahmoista ja näiden hyvästä maineesta oppilaitaan muistuttava täti on uppoamassa pulloon. Siihen liittyvät lieveilmiöt ja ongelmat eivät kohta ole ravisteltavissa pois olkapäiltä noin vain, kuten arvata saattaa. Tässä mielessä brittisarja ei tarjoa alkoholismista kovin uutta kerrottavaa, ellei sellaiseksi lasketa sitä, että sairaus on tällä kertaa kirjoitettu naiselle.

Kypsille naisnäyttelijöille ei aina ole tarjolla monipuolisia päärooleja. The Teacher antaa Sheridan Smithille kuitenkin paljon puuhaa. Yhdessä hetkessä hän on umpipäissään, toisessa flirttiin taipuva rouva, kolmannessa rakastava äitihahmo jne. Alkoholismin lisäksi sarja käsittelee ahdistelua, johon sillä on edellisen sijaan tarjota uudempaa tulokulmaa. Jos The Teacher alkuun ehkä antaakin mielikuvan siitä, että luvassa on amerikkalaissarja Äiti ja risat (Grace Under Fire) jälkiä tallova humoristinen kehityskertomus, tämä kuva kääntyy jo ensimmäisen jakson lopussa täysin päälaelleen.

 

The Teacher AVAlla ma-to alkaen 10.10.22 klo 22.00 ja pikauusintana la-su, jaksot myös mtv.fi:ssä.

Lisää luettavaa