Illalla tv:ssä: Kauhuelokuvan klassikon jatko-osasta tuli vähintäänkin kelpo – lavasteiden ulkonäköön satsattiin lujaa

IMDb-arvosana on 7,3.

21.6.2024 07:30

Illalla voi katsella televisiosta elokuvan Doctor Sleep (2019). Se on jatko-osa elokuvalle The Shining – Hohto (1980). Leffa sai kriitikoilta enimmäkseen positiivisia arvioita.

Dan Torrance oli lapsi ensimmäisessä elokuvassa, ja nyt hän on aikuinen mies, jolla on yliluonnollisia kykyjä ja alkoholiongelma. Hän käy läpi lapsuuden traumoja, jotka johtuvat Overlook-hotellin kauhuista.

Kaikki muuttuu, kun hän kohtaa rohkean nuoren tytön. Abra on peloton käyttämään kykyään, jota kutsutaan hohdoksi, ja tämä rohkaisee myös Dania hyödyntämään omia voimiaan uudella tavalla. Samaan aikaan menneisyyden haamut heräävät eloon.

Onpas tutun näköistä.

Episodi arvosteli elokuvan kolmen tähden arvoiseksi:

”Parasta antia ovat tietysti Hohdosta henkiin herätetyt kohtaukset. Ne on luotu rakkaudella ja huolella mutta ilman turhaa kikkailua. Olisi toivonut, että elokuvalla olisi ollut enemmän sanottavaa omista demoneistamme ja vanhempiemme virheistä, mutta elokuva toimii kivasti näinkin.”

Ohjaus Mike Flanagan. Pääosissa Rebecca Ferguson, Ewan McGregor ja Kyliegh Curran.

Flanagan loi huolella uudelleen Overlook-hotellin elokuvasta The Shining – Hohto (1981). Työssä auttoivat Stanley Kubrickin jäämistöstä hankitut piirustukset. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 21.6.2024 klo 23.40, TV5
  • Su 23.6.2024 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Muistatko 007-elokuvan kauniin Izabella Scorupcon, 53? Tältä ikinuori tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia