Illalla tv:ssä: Kelpo, vauhdikkaasti liikehtivä toimintaelokuva – mukana edesmennyt Sopranos-tähti James Gandolfini

IMDb-arvosana on 6,4.

10.9.2021 16:03

Illalla esitetään televisiosta varsin mukiinmenevä viihdepläjäys Kaappaus metrossa – Pelham 1 2 3 (2009).

Tarinassa asemiehet kaappaavat New Yorkissa matkaavan metron. Rikollisjoukon eksentrisenä pomona toimii John Travoltan esittämä Ryder. Hänellä soljuu rikollispuuhien lisäksi keskustelu Denzel Washingtonin hahmon kanssa.

Washingtonin roolihahmo Walter Garber on töissä metrofirman palveluksessa. Travoltan esittämä pahis ei puolestaan suostu keskustelemaan kuin Garberin kanssa. Pormestarin roolissa nähdään Sopranos-tähti James Gandolfini.

Episodin arvostelussa todettiin muun muassa näin:

”Käsikirjoittaja Brian Helgeland (L.A. Confidential, Menneisyyden ote) on käyttänyt paljon jo alkuperäisessä Pelhamissa nähtyjä aineksia. Päähenkilöiden persoonissa on tosin erilaisia painotuksia. Robert Shaw’n esittämä pääroisto oli kylmä ja laskelmoiva, kun taas Travoltan Ryder on arvaamattomampi. Tatuoitu psykopaatti ei ole erityisen omaperäinen hahmo, mutta Travolta saa siihen eloa luontaisella karismallaan.

Garberin roolihahmo on muuttunut Walter Matthaun esittämästä sarkastisesta newyorkilaispoliisista alennuksen saaneeksi kaupungin virkamieheksi. Monissa Scottin elokuvissa (Purppuravyöhyke, Man on Fire, Deja Vu) näytellyttä Washingtonia ei olla juuri nähty jokamiehen roolissa, mutta hän esittää vastentahtoista toimintasankaria luontevasti.

Kaappaus metrossa – Pelham 1 2 3 on parhaimmillaan tiivistunnelmainen kissa ja hiiri -leikki, joka etenee vääjäämättömästi kuin metrojuna. Viimeisen puolituntisen aikana vauhti kuitenkin hiipuu, ja loppuratkaisu tuottaa pettymyksen. Uusi Pelham ei ole alkuperäisen veroinen mutta päihittää silti monet viime aikojen”

Elokuva on uusintafilmatisointi vuonna 1974 tehdystä samannimisestä elokuvasta. Molemmat elokuvat perustuvat kirjailija Morton Freedgoodin kirjaan. Ohjaajana toimii edesmennyt Tony Scott.

Elokuva esitetään MTV3-kanavalta kello 22.45. Alla traileri.

Lisää luettavaa