Illalla tv:ssä: Laadukasta eskapismia tarjoava neljän tähden leffa – tähtinäyttelijä lyttäsi roolinsa

IMDb-arvosana on 7,4.

11.12.2023 12:30

Illan tv-tarjonnassa on elokuva Downton Abbey (2019).

Downton Abbey on yksi rakastetuimmista ja palkituimmista brittisarjoista kautta aikojen. Sitä seuranneessa elokuvassa seurataan jälleen Crawleyn perheen ja heidän palveluskuntansa elämää 1900-luvun alkupuoliskolla edvardiaanisessa kartanossa.

Sarjasta tutut näyttelijät palaavat rooleihinsa, ja elokuvan on käsikirjoittanut sarjan luoja Julian Fellowes. Elokuvassa kartano saa kuninkaallisia vieraita, ja tapahtuman valmistelut panevat talon väen koetukselle.

Ohjaus Michael Engler. Pääosissa Tuppence Middleton, Michelle Dockery, Allen Leech, Maggie Smith, Laura Carmichael, Elizabeth McGovern, Joanne Froggatt, Stephen Campbell Moore, Raquel Cassidy, Imelda Staunton, Robert James-Collier, Hugh Bonneville sekä Penelope Wilton.

Maggie Smith puhui vuonna 2021 rooleistaan Harry Potter -elokuvissa sekä Downton Abbey -sarjassa sekä -elokuvassa.

Maggie Smith kuvassa vasemmalla.

– Olen syvästi kiitollinen saamistani töistä Potterissa ja Downtonissa, mutta en kutsuisi niitä tyydyttäviksi. En oikeastaan tuntenut näytteleväni noissa jutuissa, Smith kertoi rehellisesti.

Näyttelijä kertoi aiemmin jutelleensa jo edesmenneen Alan Rickmanin kanssa, miten heidän työnsä oli periaatteessa pelkkiä ”reaktiokohtauksia.” Smith olisikin halunnut ennemmin työskennellä teatterissa, mutta sillä rintamalla oli hiljaista. Hän päätyi sen vuoksi Potter ja Downton Abbey -tuotantoihin. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ma 11.12.2023 klo 21.00, TV5
  • Ti 12.12.2023 klo 23.50, TV5
  • Su 17.12.2023 klo 15.50, FRII

Lue myös: Kammo vangitsi Kim Basingerin kotiinsa – tältä 70 täyttänyt tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Cinema Blend

Lisää luettavaa